Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Media Collectief en regering staan open voor elkaars grieven

Media Collectief en regering staan open voor elkaars grieven

16/10/2021 10:03 - (Bewerkt persbericht)

Het Media Collectief tegenover de ministers Armand Achaibersing en Planning en Albert Ramdin namens de regering.

Het Media Collectief tegenover de ministers Armand Achaibersing en Planning en Albert Ramdin namens de regering. Foto: Media Collectief  

PARAMARIBO - De regering zal zich inzetten om te komen tot realisatie van wat het Media Collectief in zijn protestbrief heeft gevraagd en voorgesteld. Het Media Collectief heeft vrijdag een onderhoud gehad met de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Dat meldt het collectief in een persbericht. De protestbrief was dinsdag ingediend bij de president.

Ramdin maakte duidelijk dat hij zeker kan sympathiseren met wat in de brief staat en dat er een officiële reactie van de president komt. Het Media Collectief, een bundeling van journalisten en mediawerkers, is ontevreden over de gang van zaken tijdens regeringspersconferenties en de informatieverschaffing door de regering. Vertegenwoordiger Ivan Cairo, ondersteund door Vishmohanie Thomas, bekritiseerde de inrichting van de regeringspersconferenties, het functioneren van de conferencier, het niet geven van concrete antwoorden op vragen, de informatieverstrekking vanuit met name de Communicatie Dienst Suriname(CDS) en het bureau Volkscommunicatie.

Ook de accreditatie van media en journalisten kwam ter sprake. Achaibersing en Ramdin zijn van mening dat er meer professionalisering van het beroep moet komen. "Iedereen kan zich tegenwoordig journalist noemen", zei Ramdin. Accreditatie van de media is daarom belangrijk zegt Cairo. Nagegaan zal worden hoe de accreditatie moet plaatsvinden en passen in Suriname. Daarbij zal de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) een belangrijke rol spelen.

Het is internationaal gebruikelijk dat media geaccrediteerd zijn. "Met het accreditatiesysteem kan gewerkt worden aan professionalisering van de nieuwsgaring en kwaliteit van het nieuws welke geboden wordt aan de samenleving", zegt het collectief. Ramdin is van oordeel dat er met dit proces niet te lang gedraald moet worden.

Het Media Collectief ziet het gesprek als een stap in de goede richting en constateert dat de overheid open staat om de communicatie van haar zijde te verbeteren. Minister Ramdin bracht naar voren dat er trainingen komen voor regeringsleden in hoe om te gaan met journalisten en de media.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina