Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sewdien: ‘Najaarsinzaai Nickerie gegarandeerd’

Sewdien: ‘Najaarsinzaai Nickerie gegarandeerd’

16/10/2021 20:11 - (Bewerkt persbericht)

Minister Prahlad Sewdien van LVV oriënteert zich bij het Wakay Pompgemaal.

Minister Prahlad Sewdien van LVV oriënteert zich bij het Wakay Pompgemaal. Foto: LVV  

NIEUW-NICKERIE - Met de oplevering van twee van de vier pompen te Wakay zijn de padieboeren aan de linkeroever van de Nickerierivier verzekerd van irrigatiewater voor de inzaai van padie in november. Het afgelopen seizoen kon niet ingezaaid worden vanwege zware wateroverlast. De reparatie van de pompen is verricht door twee Nederlandse bedrijven en de middelen voor het onderhoud zijn vrijgemaakt door de regering en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich georiënteerd bij de pompgemalen en is tevreden met het resultaat, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Hij werd tijdens zijn oriëntatiebezoek vergezeld door de districtscommissaris Senrita Gobardhan en August Lila, directeur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP). 

Na het bezoek aan Wakay deed Sewdien ook het pompgemaal te Wageningen aan. Daar zijn alle drie pompen buiten bedrijf en wordt er gewerkt met een noodpomp. Er komt een nieuwe pomp uit India en één wordt gerepareerd en dan kan de inzaai in Wageningen weer opgestart worden. Er is gezorgd voor militaire bewaking bij beide pompgemalen en de minister doet een beroep op de samenleving om ze te helpen bewaken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina