Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cyriel brengt gospelnummer uit dankbaarheid voor gave

Cyriel brengt gospelnummer uit dankbaarheid voor gave

17/10/2021 10:02 - Shanavon Arsomedjo

Cyriel brengt gospelnummer uit dankbaarheid voor gave

 

PARAMARIBO - Bij de naam ‘Cyriel’ denkt menigeen aan nummers als ‘A n’e bribi mi’, ‘Du namo’ of ‘Succes in mijn leven’, omdat hij bekend is van kabula, kaseko en andere dansmuziek. Maar wie had gedacht dat de ‘More Love’-artiest een gospelnummer zou uitbrengen? Laat je verrassen met zijn recentelijk uitgekomen ‘Gado abi control’. “Los laten van mijn wil en plannen en meer over laten aan God.” Tot die conclusie kwam tijdens zijn ‘zelfevaluatie’, op weg naar zijn 36ste verjaardag.

"Ik heb de afgelopen periode veel groei heb meegemaakt. Ik wilde deze ervaring delen met mijn fans, vandaar deze song." Velen verkeren in een dip door de crisis die Suriname en de rest van de wereld meemaakt. Iedereen probeert op zijn manier zijn eigen struggles aan te kunnen en ook anderen te helpen. Met 'Gado abi control' wil Cyriel mensen eraan te herinneren dat zij niet moeten vergeten dat de Schepper alles weet, alles in handen en alle controle heeft. "Maak geen plannen en doe niets zonder het eerst in zijn handen te leggen."

 Het zal niet zijn laatste gospelsong zijn maar wanneer de volgende uitkomt, is niet gepland. De artiest kijkt terug op een succesvolle carrière van ruim vijftien jaren. Hij heeft vrienden en familie op wie hij kan rekenen. Ook heeft hij gezonde kinderen gekregen. Dus vond hij dat hij niet anders kon dan tijd uittrekken om God zijn dankbaarheid te tonen voor zijn gave en inspiratie.

 Behalve kabula- en kasekomuziek heeft Cyriel ook commerciële muziek uitgebracht. "Ik experimenteer graag en als ik tevreden ben met het resultaat, laat ik het horen. Wie weet komt er nog een hiphop- of een socanummer uit. Ik probeer mezelf geen grenzen op te leggen, ik ben nog steeds bezig te ontdekken welke stijlen bij mij passen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina