Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman Aboikoni geeft voorkeur aan Sinopharm-vaccin

Minister Ramadhin informeert persoonlijk granman Aboikoni

17/10/2021 00:00 - Samuel Wens

Minister Ramadhin (r) staat naast granman Aboikoni. Uiterst links Frank Poen, oud-directeur. Naast hem huidige MZ-directeur Herman Jintie, de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan en epidemioloog Marc Sprenger.

Minister Ramadhin (r) staat naast granman Aboikoni. Uiterst links Frank Poen, oud-directeur. Naast hem huidige MZ-directeur Herman Jintie, de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan en epidemioloog Marc Sprenger. Foto: dWT Archief  

BOVEN-SURINAME - Marrons, waaronder de stam der Saramaccaners, zijn net als alle andere bevolkingsgroepen van Suriname bekend met vaccineren, zegt granman Albert Aboikoni. “Niet omdat anderen zich laten inenten tegen het dodelijke Covid-19-virus moeten wij dat ook doen, zonder geïnformeerd te worden over de uitwerkingen ervan. Er worden veel dingen over het vaccin gezegd zoals dat de negatieve effecten pas na twee jaren merkbaar zijn voor je gezondheid”, aldus Aboikoni.

De granman wijst op het feit dat ook sommige medici hun twijfels hebben over de Covid-19-vaccins. Hij ontving vrijdag een 'sterke delegatie', onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, op zijn residentie te Asidonopo aan de Boven-Surinamerivier. De delegatie heeft het traditioneel Saramaccaans gezag uitvoerig geïnformeerd over de coronapandemie en de diverse vaccins. "Op basis van de presentaties van de deskundigen gaat Aboikoni's voorkeur uit naar het Chinese Sinopharm-vaccin. "Het is gefabriceerd met een verzwakt of dood virus, net als de vaccins die wij altijd toegediend krijgen", zegt hij inmiddels beter geïnformeerd.

De granman is van plan in een krutu de komst van Ramadhin en de vaccinatie-aanpak in het Boven-Surinamegebied te bespreken. De regering Santokhi-Brunswijk zit al langer dan een jaar aan en Ramadhin is pas de eerste minister die de granman heeft bezocht. Zelfs districtscommissaris Frits Dinge is nog niet op audiëntie geweest bij het grootopperhoofd. Aboikoni zegt niet te weten of de regering hem nu wel erkent. Wel benadrukt hij: "Ik heb als granman de minister ontvangen." De delegatie bestond verder uit Rakesh Gajadhar Sukul en Herman Jintie, respectievelijk directeuren van Volksgezondheid en de Medische Zending.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina