Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationale U-17 meisjesvoetbalselectie gaat voor groepswinst

Nationale U-17 meisjesvoetbalselectie gaat voor groepswinst

17/10/2021 08:04 - Marinio Balsemhof

U-17 selectie.

U-17 selectie.  

PARAMARIBO - De nationale meisjesvoetbalselectie U-17 vertrekt maandag naar de Verenigde Staten. In de staat Florida zal zij in groep A boven de Britse Maagdeneilanden en Sint Kitts en Nevis moeten eindigen om door te stoten naar de volgende ronde. Suriname speelt op 22 oktober op het terrein van de IMG Academy zijn eerste wedstrijd tegen Sint Kitts en Nevis en twee dagen later tegen de Britse Maagdeneilanden.

Bondscoach Brian Aalse ziet goede kansen om de poule te winnen. De selectie heeft een optimale voorbereiding gehad en de meeste speelsters kennen het klappen van de zweep. "De meeste meisjes hebben al internationale ervaring omdat zij op Trinidad met de U-15 selectie hebben gespeeld", zegt de coach. Verder maakten vijf speelsters ook deel uit van de nationale U-20 selectie, die onlangs ook haar poule won op Curaçao.

Aalse zegt dat de selectie momenteel zover is dat er twee keren per dag wordt getraind. Het is wel lastig hoe er geen competitie wordt afgedraaid, maar er is getracht om wedstrijdritme op te doen door zoveel mogelijk oefenwedstrijden te sspelen tegen de U-20 en de seniorenselectie.

De bondscoach heeft niet veel informatie over de tegenstanders, behalve dat beiden hoger op de Concacaf-ranglijst staan. Sint Kitts en Nevis op de 21ste en de Britse Maagdeneilanden op de 26ste plaats. Op plek 30 staat Suriname. Toch is er geloof in dat de doelstelling, winnaar worden van de poule, haalbaar is. "Wij hebben geloof en de meisjes tonen veel wilskracht", zegt Aalse vol overtuiging. Hij zegt dat de kracht van deze selectie vooral de eenheid is en dat de speelsters bereid zijn om voor elkaar te werken.

De U-17 selectieKeepers: Shantella Felter en Adiel Kasdiran. Verdedigers: Mandy Doelahmarsidi, Dyene Krimbo, Tamar Soesman, Shayenne Grebbe, Tesde Mertil en Nagaya Tese. Middenvelders: Michajah Emanuels, Samanie Loe A Foe, Royanie Karjasemita, Damerez Williams, Shequeenie Felter, Shradha Tedjoe en Adriella Jubithana. Aanvallers: Odensa Kwasie, Saveira Gallant en Samarah Griffith.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina