Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaïr Tjon En Fa begint post Tokio-traject met WK

Jaïr Tjon En Fa begint post Tokio-traject met WK

18/10/2021 22:59 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa rijdt in Roubaix zijn eerste race sinds de Olympische keirinfinale van 8 augustus.

Jaïr Tjon En Fa rijdt in Roubaix zijn eerste race sinds de Olympische keirinfinale van 8 augustus.  

PARAMARIBO - De Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa zit deze week weer op de fiets. In het Franse Roubaix doet hij mee aan de wereldkampioenschappen, zijn eerste race sinds zijn historische vierde plaats op de keirin op 8 augustus in Tokio. In de indoor Vélodrome Couvert Régional Jean-Stablinski rijdt hij donderdag de keirin. De 200 meter sprint is op 23 en 24 oktober.

Tjon En Fa vindt niet dat de vierde plek in Tokio extra druk op hem legt. "De enige druk die ik heb, is dat ik mijn ouders, die er altijd voor me waren, trots wil maken. Voor de rest is mijn leven vóór en na Tokio precies hetzelfde gebleven. Ik train elke dag nog steeds even hard", houdt hij de Ware Tijd voor.

De 27-jarige verzekert dat hij zijn beste beentje voor zal zetten. Echter, hij tempert ook eventueel te hoge verwachtingen, zeker met zijn optreden in Tokio nog vers in geheugen. "Onze verwachting is sowieso een goede prestatie, maar mijn piekmoment voor dit jaar was de Olympische Spelen. Ik zal dus niet op hetzelfde niveau als toen zijn", legt hij uit.

Na Tokio heeft Tjon En Fa een kleine pauze ingelast. "De rust was goed en is echt nodig geweest, maar ik was wel heel blij om terug te zijn en om weer te trainen. Ik mis mijn fiets heel snel", vertelt hij lachend. De draad oppakken verging hem daarom ook heel makkelijk.

Tjon En Fa verduidelijkt dat zijn focus is gericht op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij denkt daarom na de WK weer een weekje rust te zullen krjgen. "Het is iets dat we nodig zullen hebben, want volgend jaar zijn we weer in de kwalificatieperiode. Dus is het weer hard aan de slag gaan."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina