Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yamill Wip werkt in Spanje aan comeback

Yamill Wip werkt in Spanje aan comeback

18/10/2021 16:01 - Terence Oosterwolde

Yamill Wip (23) is blij dat hij weer kan basketballen, maar niet tevreden met de plek waar hij nu staat.

Yamill Wip (23) is blij dat hij weer kan basketballen, maar niet tevreden met de plek waar hij nu staat. Foto: JR  

PARAMARIBO - Yamill Wip is blij dat hij na blessureleed en een pijnlijke ervaring weer kan basketballen. "Ik speel in Spanje en dat is belangrijk. Het is een heel grote stap, professioneel basketballen in Spanje zelf." Echter is hij allerminst content met waar hij nu staat. "Ik zit in één van de lagere divisies. Mijn bedoeling is om naar de eerste divisie te gaan, de ACB. Dat is de main goal op dit moment", onthult hij in gesprek met de Ware Tijd.

Bij City of Badajoz Academy, die uitkomt in Grupo D-B van de Liga EBA, begint Wip aan een nieuw hoofdstuk. Hoewel zijn ploeg de eerste twee wedstrijden verloor, kende hij een flitsend debuut tegen Huelva Comercio (78-87). Liga EBA meldt dat hij zeven van de dertien three-pointers scoorde en alle drie vrije worpen benutte voor een game-high 24 punten. Zes dagen daarna tegen Bodegón Andalucia (77-90) miste hij wel al zijn drie schoten, maar liever dat dan de nachtmerrie in Nederland.

Een ernstige blessure op de training in maart bracht een vroegtijdig einde aan zijn seizoen en zorgde voor een definitieve breuk tussen Wip en Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, dat hem op 23 augustus 2020 had ingelijfd. "Feyenoord heeft eigenlijk zijn handen van mij afgetrokken. Ik moest mijn medische zaken zelf betalen - het is uiteindelijk opgelopen tot duizenden euro's - en Feyenoord stopte ook mijn betaling. Ik kreeg dus geen geld, maar maakte alleen maar kosten. Ja, daar wordt je een beetje depressief van."

City Of Badajoz Academy

Vooral mentaal knaagde het aan hem. "Je geeft alles, doet alles voor de club en dan wordt je een beetje behandeld alsof... ja, ik weet het niet. Je wordt gewoon anders behandeld. Ze hebben me gewoon gezegd: 'Je kan naar de regering en aangeven dat je werkloos bent. Misschien kan je daar wat geld krijgen voor jouw fysiobehandeling.'" Dat deed voor hem definitief de deur dicht. "Het hoefde voor mij allemaal niet meer, want de manier hoe ze me hebben behandeld... nee. Ik wil nooit meer wat van ze horen!"

Het harde 'ik ben klaar met Feyenoord'-standpunt betekende wel dat zijn toekomst als profspeler onzeker was. Wip had wat opties in Nederland, zoals Apollo Amsterdam, The Hague Royals en Almere Sailors, maar liet die aan zich voorbijgaan door de nare ervaring met Feyenoord. "Het was in deze periode alleen maar 'werken, werken, werken, werken, werken'. Het was gewoon hopen dat er een moment komt dat je een telefoontje krijgt en dat is ook gebeurd", klinkt het opgelucht en dankbaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina