Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 33 zangvogels inbeslaggenomen op luchthaven Zanderij

33 zangvogels inbeslaggenomen op luchthaven Zanderij

19/10/2021 08:28 - (Bewerkt persbericht)

De tandpastadozen waarin acht van de zangvogels verstopt waren, die hebben het niet overleefd.

De tandpastadozen waarin acht van de zangvogels verstopt waren, die hebben het niet overleefd. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Er zijn 33 zangvogels in beslaggenomen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven door de politie. Een reiziger met de Nederlandse nationaliteit heeft getracht de vogels naar Nederland te smokkelen. Het gaat om de vogelsoorten sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek. Acht vogels, die verstopt waren in tandpastadozen, hebben het niet overleefd.

De afdeling Natuurbeheer van de Dienst 's Lands Bosbeheer (LBB) kreeg donderdag de melding van inbeslagname van de zangvogels. LBB benadrukt dat een vergunning nodig is voor de in- en uitvoer naar en van Suriname van dieren en planten, dan wel delen ervan of producten die ervan vervaardigd zijn.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de overige levende vogels in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van Natuurbeheer. Zo meldt de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina