Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijf agrariërs Marowijne gehuldigd

Vijf agrariërs Marowijne gehuldigd

20/10/2021 05:54 - Van onze redactie

Magdalena Kropie (r) werd met vier anderen in de bloemetjes gezet vanwege hun uitzonderlijke bijdrage binnen de agrarische sector in Oost-Suriname.

Magdalena Kropie (r) werd met vier anderen in de bloemetjes gezet vanwege hun uitzonderlijke bijdrage binnen de agrarische sector in Oost-Suriname. Foto: LVV  

PARAMARIBO - André Pita, Hendrik Pinas, André Tempo, Marlon Akandea en Magdalena Kropie zijn in de bloemetjes gezet als blijk van waardering voor hun "uitzonderlijke bijdrage" binnen de agrarische sector in Oost-Suriname. Ze kregen een plakkaat en presentje. Andere agrariërs uit Marowijne kwamen in aanmerking voor gereedschappen en machines ten behoeve van de landbouw. In Ricanaumofo is er een coöperatie ingesteld om de uitdagingen, maar ook de vooruitgang van de agrariërs collectief te monitoren.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezocht Marowijne in het kader van Wereldvoedseldag. Eerder had hij district Nickerie aangedaan, terwijl vrijdag Paramaribo aan de beurt was. Het ministerie heeft op elk van de plekken agrariërs gehuldigd die een exceptionele bijdrage leveren binnen de gemeenschap, maar ook dienstbaar zijn als het gaat om sociale projecten.

Sewdien heeft op de Openbare School Ricanaumofo, waar hij zingend werd verwelkomd door leerlingen en leerkrachten, een moestuin die is opgezet door de districtsafdeling van zijn ministerie officieel overgedragen. Met deze voorziening moest de school zelfvoorzienend zijn en haar leerlingen bewust maken van zelf geteelde en gezonde voeding. De voedselveiligheid wordt op deze manier gewaarborgd.

Schoolhoofd Glenda Pinas gaf aan zeer onder de indruk te zijn van de moestuin en beloofde deze te incorporeren in de lessen over gezonde voeding en plantkunde. Ashwien Gangadien, onderdirecteur Landbouw Oost, toonde zich tevreden met hetgeen LVV Marowijne heeft bewerkstelligd voor de school. Hij beloofde OS Ricanaumofo te zullen blijven voorlichten en begeleiden als het gaat om de aanplant.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina