Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaïr Tjon En Fa crasht tijdens keirin

Jaïr Tjon En Fa crasht tijdens keirin

21/10/2021 16:01 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa kwam te vallen tijdens de troostfinale.

Jaïr Tjon En Fa kwam te vallen tijdens de troostfinale.  

PARAMARIBO - Een gescheurd wielrenpak en schrammen. Jaïr Tjon En Fa is donderdagmiddag tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Frankrijk letterlijk niet zonder kleerscheuren uit de troostfinale van de keirin gekomen. In de laatste ronde werd hij van achteren aangetikt door de Japanner Koyu Matsui, waardoor beiden met een snelheid van boven de zeventig kilometer per uur tegen de baan smakten.

De teleurstelling was duidelijk af te lezen van het gezicht van de Surinaamse baanwielrenner, die uit boosheid op de baan sloeg. Later kon hij op eigen kracht opstaan en weglopen, maar hij heeft wel een flinke schaafwond aan zijn dijbeen en een kleine ter hoogte van zijn kuit. Matsui was minder fortuinlijk en werd op een stretcher weggevoerd. Zowel  Tjon En Fa als de Japanner kreeg een 'DNF' ('Did Not Finish') achter hun naam en een gedeelde elfde plek op de eindrangschikking.

De troostfinale in de indoor Vélodrome Couvert Régional Jean-Stablinski in Roubaix werd gewonnen door Stefan Boetticher van Duitsland, die daarmee als zevende overall eindigde. De Thai Jai Angsuthasawit, Hugo Barrette van Canada en Sébastien Vigier van Frankrijk finishten daarna en werden respectievelijk achtste, negende en tiende.

Harrie Lavreysen van Nederland prolongeerde de wereldtitel en veroverde zijn tweede regenboogtrui deze WK. Woensdag pakte hij goud op de teamsprint met onder anderen landgenoot Jeffrey Hoogland, die donderdagmiddag zilver in de wacht sleepte op de keirin. Het brons was voor de Rus Mikhail Iakovlev. Nicholas Paul van Trinidad en Tobago, trainingsmaat van Tjon En Fa op de World Cycling Centre, finishte als vierde.

Gros van deze renners, inclusief Tjon En Fa, staan zaterdag en zondag weer op de baan voor de 200 meter sprint.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina