Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK-baanwielrennen: Tjon En Fa mist keirinfinale

WK-baanwielrennen: Tjon En Fa mist keirinfinale

21/10/2021 10:04 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa (tweede vanuit links) eindigde als vierde in zijn heat en miste de finale. De Nederlander Jeffrey Hoogland ging als eerste over de finish.

Jaïr Tjon En Fa (tweede vanuit links) eindigde als vierde in zijn heat en miste de finale. De Nederlander Jeffrey Hoogland ging als eerste over de finish. Foto: SWpix.com  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft daarnet een plek in de keirinfinale op 0,002 seconde misgelopen tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen. In het Franse Roubaix eindigde hij in heat 2 van de tweede ronde als vierde. De topdrie van de twee series plaatst zich voor de finale. Tjon En Fa, die een warning kreeg voor het rijden op de blauwe lijn, zal later op de dag rijden voor de zevende tot en met twaalfde plaats.

Nadat hij zich eerder donderdagochtend als tweede in zijn heat rechtstreeks kwalificeerde voor de tweede ronde, werd de Surinaamse baanwielrenner in heat 2 gekoppeld aan de Nederlander Jeffrey Hoogland, de Rus Mikhail Iakovlev, de Japanner Kento Yamasaki, de Fransman Sébastien Vigier en de Thai Jai Angsuthasawit.

Hoogland ging er met de overwinning vandoor en plaatste zich voor de finale. Het wordt zijn tweede finale in evenveel dagen. Woensdag pakte de Nederlander op het onderdeel teamsprint de wereldtitel. Iakovlev eindigde als tweede, terwijl in een pittige strijd om de laatste finaleplek Yamasaki nog net sneller was dan Tjon En Fa. Het verschil was slechts 0,002 seconde. De Surinamer werd gevolgd door Vigier en Angsuthasawit.

In heat 1 ging de eerste plek ook naar Nederland. Harrie Lavreysen, die woensdag met Hoogland wereldkampioen werd op de teamsprint, was het snelst. De Trinidadiaan Nicholas Paul, trainingsmaat van Tjon En Fa op de World Cycling Centre, finishte als tweede. De laatste finaleplek was voor nummer drie Rayan Helal van Frankrijk. De Japanner Koyu Matsui, de Duitser Stefan Boetticher en de Canadees Hugo Barrette zullen rijden om de zevende tot en met twaalfde plek.

Startlijst: zevende tot en met twaalfde plek: Hugo Barrette (Canada); Sébastien Vigier (Frankrijk); Stefan Boetticher (Duitsland); Koyu Matsui (Japan); Jaïr Tjon En Fa (Suriname); Jai Angsuthasawit (Thailand); Finale (eerste tot en met zesde plek): Rayan Helal (Frankrijk); Kento Yamasaki (Japan); Jeffrey Hoogland (Nederland); Harrie Lavreysen (Nederland); Mikhail Iakovlev (Rusland); Nicholas Paul (Trinidad en Tobago).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina