Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK-baanwielrennen: Tjon En Fa naar tweede ronde

WK-baanwielrennen: Tjon En Fa naar tweede ronde

21/10/2021 08:30 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa (l) wist zich donderdag te plaatsen voor de tweede ronde op het onderdeel keirin. Aan zijn linkerhand winnaar Nicholas Paul.

Jaïr Tjon En Fa (l) wist zich donderdag te plaatsen voor de tweede ronde op het onderdeel keirin. Aan zijn linkerhand winnaar Nicholas Paul. Foto: UCI Track Cycling  

PARAMARIBO - Op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix heeft Jaïr Tjon En Fa zich daarnet geplaatst voor de tweede ronde van het onderdeel keirin. In de vierde tevens laatste heat finishte hij donderdag als tweede achter zijn World Cycling Centre-trainingsmaat Nicholas Paul van Trinidad en Tobago.

Aan de start verschenen 25 renners, van wie een aantal, net als Tjon En Fa, eerder dit jaar heeft meegedaan aan de Olympische Spelen in Tokio. Van elk van de vier heats kwalificeerden de eerste twee renners zich automatisch voor de tweede ronde, die later donderdag wordt verreden. De rest moest naar de repechage, de herkansing.

In Roubaix bleven de verrassingen donderdag niet uit. Verdedigend wereldkampioen Harrie Lavreysen won de eerste heat (zeven deelnemers) makkelijk. Tweede werd Jai Angsuthasawit van Thailand. De tweede serie werd gewonnen door de Rus Mikhail Iakolev, die comfortabel vóór voormalig wereldkampioen Stefan Boetticher van Duitsland finishte.

In heat drie was er geen verrassing. Europees kampioen Jeffrey Hoogland van Nederland was het snelst. Na hem eindigde de Japanner Koyu Matsui. Tenslotte was het de beurt aan de laatste zes renners van heat vier. Paul, wereldrecordhouder op de 200 meter sprint, pakte de eerste plek en Tjon En Fa werd tweede.

Uitslag Heat 4 Keirin WK-baanwielrennen 2021

De repechage, de herkansingsronde, leverde de Fransman Rayan Helal (heat 1), de Canadees Hugo Barrette (heat 2), Sébastien Vigier van Frankrijk (heat 3) en Kento Yamasaki van Japan als winnaars op. Ze voegden zich bij Lavreysen, Angsuthasawit, Iakovlev, Boetticher, Hoogland, Matsui, Paul en Tjon En Fa, die zich eerder op de dag rechtstreeks hadden geplaatst voor de tweede ronde. Tjon En Fa is voor die fase ingedeeld in heat 2 met Iakovlev, Yamasaki, Vigier, Hoogland en Angsuthasawit.

Tijdens de Olympische Spelen eindigde de Surinamer bij zijn debuut in het grootste sportevenement van de wereld als vierde op de keirin. Het goud werd op 8 augustus overtuigend binnengehaald door de Brit Jason Kenny, die zijn Olympische titel prolongeerde. Mohd Mas Awang van Maleisië troefde Lavreysen op de lijn af en pakte het zilver.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina