Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop topper Bordo: ‘Ik heb niemand gestuurd om te occuperen’

Abop topper Bordo: ‘Ik heb niemand gestuurd om te occuperen’

22/10/2021 00:00 - Jason Pinas

Abop-ondervoorzitter Joel ‘Bordo’ Martinus in gesprek met mensen in het Dalian-II project in Paramaribo-Noord.

Abop-ondervoorzitter Joel ‘Bordo’ Martinus in gesprek met mensen in het Dalian-II project in Paramaribo-Noord. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Abop-ondervoorzitter Joël 'Bordo' Martinus is er niet over te spreken dat hij in verband wordt gebracht met een groep mensen die huizen en percelen heeft geoccupeerd in Paramaribo-Noord. "Mi no sabi neks. Na zomaar den man e kari mi nen. Ik heb niemand gestuurd om huizen of percelen te occuperen", bijt Bordo van zich af tegenover de Ware Tijd.

Hij was woensdag persoonlijk aanwezig om zich te oriёnteren en de occupanten aan te spreken. De politicus keurt namelijk af dat de mensen zonder toestemming zaken in beslag nemen, maar benadrukt tegelijkertijd dat dit een teken is dat de woningnood zeer hoog is. "Iedereen wil een menswaardig bestaan hebben en als de mensen horen dat er een vrij stuk terrein is gaan ze erop af. De regering moet daarom snel een oplossing vinden voor dit vraagstuk", zegt Bordo.

Naar de Ware Tijd verneemt is hij niet alleen één van de breinen achter deze actie, maar Bordo zou zelf een aantal huizen in beslag hebben genomen. Volgens ooggetuige Amiёl Seymonson is de woning van zijn neef door Bordo afgepakt. "Ik was daar toen hij mijn neef bedreigde dat hij hem zou schieten als hij niet weggaat. Mijn neef heeft alle papieren van het huis. Bordo zei ons dat we het huis niet gaan kunnen krijgen. Hij is nu bezig het terrein te omrasteren en dievenijzer te zetten", klaagt Seymonson.

Aangifte bij de politie heeft tot nog toe niets opgeleverd. Bordo ontkent bij herhaling dat hij zelf bezig is. "Mi abi omeni dyari. Mi no wani den presi disi. Den man e ley gi mi zomaar", volhardt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina