Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

Betrokkenheid

22/10/2021 21:30

De redactie van de Ware Tijd stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van de Ware Tijd. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van de Ware Tijd stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van de Ware Tijd. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Er zijn te weinig briljante en spirituele momenten in het menselijk leven, dat wij significant daaraan iets kunnen veranderen wanneer het negatieve impact heeft op ons. Maar er is ons behoorlijk kapitaal en veel fenomenaals en exceptioneels aan kennis meegegeven in ervaring, geschrift en woord, om met het weinige waar wij controle over hebben de mensheid in zijn geheel te dragen, richting te geven en te dienen.

Waarden en normen Wij thuis in de familie en ook vanuit andere maatschappelijke en religieuze organisaties die wij dienen hebben die waarden, normen en ingetogenheid en liefde voor de mens meegekregen. Dat je niet, op geen enkele wijze, op jacht gaat naar roem en macht voor jezelf. En met ellebogen werkt om je beoogde en je hoogste doel te bereiken ten koste van alles, maar ook alles. Het zou van betrokkenheid getuigen als sommige hedendaagse organisaties voor oplossing van sociale hot issues zich zouden ingraven en inlevingsvermogen tonen, met betrekking tot diverse maatschappijen of leefgebieden worldwide van noord noord, tot zuid zuid, tot west west tot east east, make it whatever digital combination you want in this great and wonderful world.

Staat van de staat

In dit potentieel rijk land, genoeg voortbrengend en ook genoeg kunnen bieden van geluk, welvaart en gezondheid voor iedereen, maken sommigen en soms ook zelfs zeer weinige brute politieke eliten zich geen zorgen over de staat van de Staat. Het groter beeld moet ze gaarne voorgehouden worden dat duurzame ontwikkeling van de Staat altijd een continu proces geweest is en geen populisme. Veel en véél verder zijn met ons land op dit moment zou geen wonder zijn, maar het gevolg van beleid van goed bestuur en patriottisme. Jaren geleden zijn de topics als één financiële economische markt, één sportfilosofie, één muziek- en filmmarkt, onder andere tussen de Surinamers, waar ook in den vreemden die via het druppeltje bloed verbonden zijn met Sranan en familie aan de orde gekomen.

Jammer genoeg praten wij niet over de meerdere grote spectaculaire iconische waarneembare successen en ook niet over het eclatante succes in onze vrouwelijke en mannelijke zakken spang spang, vrouwelijke bh's en koto's en ook de babas waarin in het verleden veilig geld is opgeborgen. We hebben U soms gefaald.

Krankzinnigheid versus capaciteit

We hebben genoeg gekkigheid gehad met de heren en dames van de ingestorte revolutie, die altijd als zeer fout het omgekeerde werelddenken als wonderbaarlijk middel probeerden te schenken aan ons. Nu zien wij en horen we haast elke dag krankzinnigheid. Gemaakt door politieke leiders dan wel hun volgelingen in zo'n teder en met grote zorg opgebouwd fragiel nest. In deze moeilijke en harde tijden, met op de loer de thin line between etnic thinking and racism geraffineerd en soms gekleurd gepositioneerd is het oppassengeblazen.

Verrottingsproces

Elke dag letterlijk en figuurlijk weer zakt er één maatschappelijke opbouwende schakel van onze natie, zonder pardon en met veel verdriet en kabaal, het fatale verrottingsproces en grote gat in met het vergroten van de onzekerheid bij mensen. Is het nou onder andere politiek, sport of het verkeer. Niemand bijna voelt zich nog spiritueel geroepen of heeft de capaciteit om iets in stand te blijven of willen houden. Zelfs de VHP en de NPS niet, die het ultieme voorbeeld zouden moeten zijn van de fine tuners van dit bijzondere domein.

Als je graag wilt zakken, zak dan, zak naar het niveau van onder andere ziekenhuizen, zorginstellingen, taxichauffeurs, alleenstaande moeders en vaders, gevangenissen en ook kinderen waar je het werkelijke leed en verdriet van de mensen kunt horen en zien. Lift ze. Laat ze op jullie schouders staan, zodat ze HET kunnen zien.

Rise up, Rise up and Rise.

Hulde aan alle wijzen, grote geesten en strijders die ons de weg naar voren wijzen.

John van Coblijn

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina