Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Versoepeling in december ‘als gezamenlijk streven’

Versoepeling in december ‘als gezamenlijk streven’

22/10/2021 06:04 - Euritha Tjan A Way

Gezellig de pagara aansteken. Dit was een normaal beeld tijdens owru yari in Suriname nog voordat Covid-19 haar intrede deed.

Gezellig de pagara aansteken. Dit was een normaal beeld tijdens owru yari in Suriname nog voordat Covid-19 haar intrede deed. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoewel coördinator van het Nationaal Coördinatieteam Covid-19-vaccinatie Javier Asin begin oktober een uitbundige owru yari-viering in december onrealistisch noemde, bleek donderdag dat het niet onmogelijk meer is.

Althans "als de vaccinatiegraad toeneemt en de druk op de zorg afneemt, is het niet onmogelijk dat we in december bepaalde activiteiten wel toelaten", liet voorzitter van de Stuurgroep Covid-19 Communicatie Soenita Nannan Panday-Gopisingh weten. Tijdens de Covid-19- persconferentie donderdag bleek al meer dan de helft van Suriname ten minsten een vaccinatie gehad te hebben en ook dat meer dan 39 procent van de doelgroep al volledig gevaccineerd is.

"We zien een enorme stormloop om te vaccineren. We weten niet precies hoe dat komt, maar we zien dus dat het hebben van een periode waarin meer mogelijk is met oudjaar niet onmogelijk is. Ik denk dat we het als samenleving kunnen als we dit als gezamenlijk doet stellen. En misschien moeten we dan oudjaar in januari doen. Maar het gaat bij mij vooral om een gezamenlijk streven te identificeren en ervoor te gaan door te vaccineren", vindt Nannan Panday-Gopisingh.

De directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul die ook aanwezig was tijdens de persconferentie liet weten dat tachtig procent volledig gevaccineerde een mooi streven is. "Maar als de druk op de zorg afneemt en het aantal vaccinaties ook toeneemt en de besmettingen afnemen is het eigenlijk ook niet eerlijk naar de gevaccineerden toe om hen te blijven straffen." Ook hij ziet een mogelijke versoepeling onder bepaalde voorwaarden als niet onmogelijk in december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina