Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aanbesteding Corantijnbrug aangepast

Aanbesteding Corantijnbrug aangepast

25/10/2021 16:04 - (Bewerkt persbericht)

Illustratie projectie van de Corantijnbrug.

Illustratie projectie van de Corantijnbrug. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De voorgenomen aanbestedingsprocedure voor de bouw van de Corantijnbrug is aangepast. Besloten is voor het ontwerp en de financiering over te gaan naar een procedure op basis van een specifiek model van publiek-private samenwerking (public private partnership). In dit model zal een investeerder met zowel het ontwerp als de financiering inkomen. Zo is besloten tijdens het recente bezoek van president Santokhi aan buurland Guyana.

De lopende opdracht aan acht geselecteerde adviesbureaus wordt aangepast tot het leveren van alle voorstudies, de voorontwerpen, het voorbereiden en op de markt zetten van de bedoelde public private partnership-overeenkomst. Deze bureaus kunnen hun aanbiedingen uiterlijk 15 december 2021 indienen, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De Corantijnbrug wordt de verbinding tussen South Drain in Suriname en Moleson Creek in Guyana. De overeenkomst tussen beide landen voor de bouw van de brug werd in augustus in een verklaring bekrachtigd door Santokhi en zijn Guyana ambtgenoot Irfaan Ali.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina