Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Huis aan huis-voorlichting over Covid-19-vaccin in volksbuurten

Huis aan huis-voorlichting over Covid-19-vaccin in volksbuurten

25/10/2021 10:03 - Jason Pinas

In het weekend ging een groep onder leiding van Carolyn Esajas huis aan huis om burgers te Pontbuiten te informeren over de Covid-19-vaccins.

In het weekend ging een groep onder leiding van Carolyn Esajas huis aan huis om burgers te Pontbuiten te informeren over de Covid-19-vaccins. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Het initiatief van een groep verpleegkundigen om voorlichting over het Covid-19-vaccin te geven in verschillende volksbuurten is tot nu toe succesvol geweest. Het team onder leiding van Carolyn Esajas is van plan om elke zaterdag huis aan huis te gaan om met de mensen te praten over de voordelen van inenting tegen het coronavirus.

De groep was dit weekend in Pontbuiten en de week daarvoor te Abrabroki. "Het resultaat is in feite buiten verwachting. We twijfelden een beetje of we de mensen zouden kunnen interesseren, maar we hebben toch wel gezonde discussies gehad met hen. We hopen dat ze hierna de stap nemen om te gaan vaccineren", zegt Esajas tegen de Ware Tijd.

Het initiatief kwam nadat ze als verpleegkundige van dichtbij heeft meegemaakt hoe besmette personen ernstig lijden door Covid-19. Ook een aantal van haar collega's heeft de strijd tegen het coronavirus niet overleefd. "Ik heb van 14 mei tot en met eind juli gewerkt op een high care-zorgafdeling waar Covid-patiënten liggen voordat ze worden opgenomen op de intensive care. De ervaringen waren niet mooi. We hebben een record gehad van zes lijken op een dag", vertelt Esajas over de beweegreden van haar actie.

De huis aan huis-voorlichting is niet door iedereen geaccepteerd op Pontbuiten. "Ik houd me niet bezig daarmee. Ik ben een gelovige", bijt een jonge vrouw van zich af wanneer ze wordt benaderd. Esajas zegt dat deze reacties vaker worden gehoord. De groep blijft ondanks deze twijfelaars toch positief.

Ondertussen hebben meerdere parlementariёrs, onder wie Cheryl Dijksteel, het initiatief alle ondersteuning toegezegd. "Dijksteel heeft een bus voor ons ingezet, zodat we naar de plaatsen kunnen gaan", zegt de trekker van de groep. Het ligt volgens haar in de bedoeling om binnenkort mensen die meteen willen vaccineren gelijk te prikken. Na evaluatie zal worden bepaald welke buurt de volgende keer aan de beurt komt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina