Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Accountmanager bank ontvoerd na enorme valutazwendel

Accountmanager bank ontvoerd na enorme valutazwendel

26/10/2021 21:30 - Van onze redactie

Accountmanager bank ontvoerd na enorme valutazwendel

 

PARAMARIBO - Er is aangifte gedaan tegen een accountmanager van een bekende bank in Suriname. De vrouw zou de spil zijn van een enorme valutazwendel die buiten het zicht van de bank om plaatsvond. De krant verneemt dat op een bepaald moment ze zelfs voor enkele uren zou zijn ontvoerd.

Naar verluidt benaderde de vrouw, die vanwege haar functie inzicht heeft in rekeningen van cliënten, zakenlui met het voorstel om geld giraal te verplaatsen naar andere rekeningen en daarvoor beloond te worden met een bepaald percentage. Hun geld en de 'winst' ontvingen zij cash terug. Naar verluidt kwam het cash geld uit duistere bronnen die hun geld wilden witwassen.

Binnen de bank werd niets gemerkt, omdat de zwendel van dien aard was dat er geen tekorten of verliezen voor de bank optraden. De zwendel zou enkele maanden hebben voortgeduurd, totdat op een bepaald moment de vrouw het geld van bepaalde personen niet kon verklaren dan wel teruggeven. Dat zou het moment zijn geweest waarop een aantal benadeelden, toen zij niet over hun geld konden beschikken, de vrouw van haar vrijheid beroofden en hardhandig ondervroegen. Op het lichaam van de accounmanager zouden blauwe plekken te zien zijn.

Uiteindelijk is er aangifte gedaan. Deze zaak doet in de gemeenschap reeds twee dagen de ronde en doen allerlei wilde verhalen de ronde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen