Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brigietta Kuisch spreidt vleugels uit

Brigietta Kuisch spreidt vleugels uit

26/10/2021 19:47 - Audry Wajwakana

Gospelartieste Brigietta Kuisch die door de Covid-19 pandemie besloot eigen composities uit te brengen.

Gospelartieste Brigietta Kuisch die door de Covid-19 pandemie besloot eigen composities uit te brengen. Foto: Harvey Lisse  

PARAMARIBO - Na het uitbrengen van twee gospel coversongs en bijbehorende videoclips slaat gospelartieste Brigietta Kuisch een nieuwe weg in naar een eigen professionele zangcarrière. Ze wil eigen geschreven liedjes uitbrengen. In aanloop naar een professionele zangcarrière heeft ze twee bekende coversongs uitgebracht. De eerste is El Shaddai en de tweede is de Swahili medley coversong ‘Wastahili Wewe Bwana, Wewe Ni Alpha Na Omega’. Swahili is de moedertaal van het gelijknamig volk dat langs de oostkust van Afrika leeft. Het tweede lied uit die medley is oorspronkelijk de Engels hymne ‘Lord you deserve, you are Alpha and Omega’, die in verschillende talen wordt gezongen.

Zelf spreekt ze geen woord Swahili. "Op het gebied van zang heb ik wel een talenknobbel. Ik kan een tekst in een vreemde taal een paar keer beluisteren en het daarna precies nazingen", zegt ze lachend. Ook voor dit lied heeft ze de woorden een paar keren geoefend voordat ze het in de opnamestudio liet opnemen. Dat ze de woorden goed kan zingen, noemt Kuisch "een gave van God".

De opnames voor de videoclip, die ze in verband met Dag der Marrons op 10 oktober op haar Youtube kanaal lanceerde, zijn in Moengo en Kenia gedaan. Moengo met haar prachtige landschap raakte ze een paar jaren geleden verliefd op, toen ze het stadje voor het eerst bezocht. In Kenia is ze nog nooit geweest, maar haar echtgenoot, die aan reizende bediening doet, wel. Toen hij in Kenia vertoefde, vroeg ze hem en de gemeenschappelijke vrienden die ze in Kenia hebben zoveel mogelijk opnames te maken, die ze voor haar videoclip kon gebruiken. "Afrika is het continent waar voor de meeste Afro-Surinamers hun roots ligt. In dit lied heb ik dus een soort connectie proberen te maken met Afrika en Suriname, vandaar de opnames van Moengo en Kenia." Met deze twee coversongs wil ze alvast het publiek warm maken voor toekomstige producties.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina