Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'KFC Suriname tilde branche naar hoger niveau'

'KFC Suriname tilde branche naar hoger niveau'

26/10/2021 10:02 - Sharon Singh

'KFC Suriname tilde branche naar hoger niveau'

 

PARAMARIBO - Arun Hindori heeft er totaal geen spijt van dat hij in 1996 ervoor koos om met Kentucky Fried Chicken (KFC) in zee te gaan. Daarmee werd KFC de eerste quick-service-restaurantketen in het land. Bij Hindori ontstond het idee KFC in Suriname te introduceren naar voorbeeld van de vestiging op Trinidad en Tobago, die hij vaker bezocht. Nadat er ook een KFC verrees in Guyana, werd het stukken makkelijker om de internationale fastfoodgigant naar Suriname te halen.

Maar het waren toen niet bepaald ideale economische omstandigheden. Er was sprake van een financiële crisis waarbij producten schaars waren en de dollarkoers sterk steeg. Dat maakte het "absoluut een uitdaging", vertelt de mede-eigenaar. Maar met de nodige volharding en doorzetting werden deze obstakels overwonnen. De vruchten daarvan worden nu geplukt.

"Wij hebben het merk KFC zodanig gepositioneerd dat er vandaag zes vestigingen (met 250 werknemers, ...red.) staan", vertelt Hindori. "We zijn zeer trots erop dat we toen de stap hebben genomen om KFC in Suriname te introduceren." In het eerste kwartaal van 2022 komt er ook een vestiging in Latour, terwijl ook district Nickerie in het vizier is.

Hindori ziet KFC Suriname als een pionier en gamechanger. "De totale branche is naar een hoger niveau getild", zegt hij. En veel werd overgenomen door concurrrenten. "De gekoelde ruimte, goede service, professionele verpakkingen, trainingen in klantvriendelijkheid. Je zag gelijk ook dat de toenmalige Surinaamse industriestandaarden naar een hoger niveau zou tillen, omdat bij KFC alles, waaronder ook het interieur van het restaurant en de kwaliteitsstandaarden, op internationaal niveau is."

Het succes schrijft Hindori vooral ook toe aan de inzet van medewerkers die dagelijks zorgen voor de kwaliteit van de producten en dienstverlening. Dat wordt beaamd door directeur Woodly Ashok Ganga van KFC & Pizza Hut. "Het is bij ons niet een baas-werknemers-relatie. We zijn een grote familie en dat is het succes van KFC!" aldus Ganga. "Het is een geweldige ervaring geweest. We zijn blij dat de eigenaars hun bedrijf aan ons hebben toevertrouwd. Op naar nog 25 jaar!"

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina