Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderzoek naar mogelijke mensensmokkel uit India

Onderzoek naar mogelijke mensensmokkel uit India

27/10/2021 00:00 - Ivan Cairo

Onderzoek naar mogelijke mensensmokkel uit India

 

PARAMARIBO - Verschillende autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar vermoedelijke mensensmokkel vanuit India via Suriname. Het vermoeden bestaat dat het Indiase filmproductiebedrijf Lavish Media & Entertainment, dat video-opnames in Suriname maakt, een dekmantel is voor mensensmokkel. Zowel de immigratiedienst als grenscontrole is een onderzoek begonnen, zegt Mark Karg, veiligheidsadviseur bij het ministerie van Justitie en Politie, aan de Ware Tijd. Ook zou assistentie zijn gevraagd van Caricom-Impacs, een samenwerkingsverband van Caricom-landen in de strijd tegen mensenhandel en -smokkel.

Uit andere bron verneemt de krant dat ook in Nederland de mensenstroom uit India naar Suriname onder een vergrootglas wordt gelegd. Er is een opmerkelijke instroom van Indiërs naar Suriname de afgelopen periode. Immigratie en grenscontroleautoriteiten zijn een onderzoek gestart om na te gaan of er indicatoren voor mensenhandel zijn. Of Lavish Media & Entertainment hierbij betrokken is, weet ik niet," zegt Karg.

Volgens directeur Roseline Daan van het directoraat Cultuur, is dit overheidsorgaan niet betrokken bij het filmproject van Lavish Media & Entertainment. Het is gebruikelijk dat bij dergelijke projecten Cultuur een voorname rol speelt of tenminste op de hoogte wordt gesteld. "Ik moet helaas aangeven dat Cultuur niet betrokken is bij dit filmproject. Alles dat ik weet over hun aankomst en bezigheden heb ik via de media vernomen", aldus Daan. Ook binnen het directoraat zijn er vragen gesteld over het filmproject. Daar Cultuur niet betrokken is, verleent het directoraat ook geen faciliteiten aan de buitenlandse organisatie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina