Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geld Covid-19-fonds nu voor vaccinatie-activiteiten

Geld Covid-19-fonds nu voor vaccinatie-activiteiten

01/11/2021 19:19 - Van onze redactie

Geld Covid-19-fonds nu voor vaccinatie-activiteiten

 

PARAMARIBO - Het ministerie van Volksgezondheid wil de SRD 985.265, de 123.745 US dollar en 4.350 euro, die op 1 november op de verschillende rekeningen van het Covid-19-Vaccinfonds Suriname (CVFS) staan, aanwenden voor de vaccinatiecampagne. Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS), die dat maandag bekendmaakte, zal het ministerie binnenkort nader op deze zaak ingaan tijdens een persconferentie.

Het departement belooft - in het kader van transparant bestuur - samen met het bestuur van het fonds ook volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek naar de besteding van middelen uit het CVFS, waar een volksvertegenwoordiger naar heeft gevraagd. Het CVFS werd bij staatsbesluit op 19 februari dit jaar opgezet om het 'Nationaal Covid-19-deployment en vaccinatieplan Suriname 2021' mede te financieren.

Bedrijven en personen hebben daarbij een financiële bijdrage geleverd. In het CDS-persbericht wordt onderstreept dat sinds de oprichting van het fonds er geen trekkingen zijn geweest, "aangezien er genoeg vaccins zijn gedoneerd aan Suriname". "Als gevolg van deze donaties door onze bilaterale partners, zijn de middelen die zijn gestort op de rekeningen van het CVFS niet noodzakelijk geweest voor de aanschaf van vaccins."

Suriname kreeg vaccins van onder meer de Verenigde Staten, China, India en Nederland. Onder meer Spanje, Roemenië en Argentinië deden toezeggingen om vaccins te schenken. Aangegeven wordt dat met de toezegging van Nederland in mei er vaccins beschikbaar zijn om een aanzienlijk deel van de totale populatie volledig te kunnen vaccineren. Daarnaast heeft het land nog twee zendingen van het Pfizervaccin vanuit de Carpha te goed.

Benadrukt wordt dat het coranavirus alleen de kop kan worden ingedrukt door de vaccinatiecampagne op hoog tempo te continueren en uit te voeren. Er wordt geprobeerd om tot eind van het jaar minimaal 80 procent van de doelgroep populatie volledig te hebben gevaccineerd. De vaccinatiecampagne in Suriname begon op 23 februari met AstraZeneca. Sindsdien zijn ook Moderna, Sinopharm en Pfizer voorhanden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina