Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB wil lockdownbeleid op de schop

VSB wil lockdownbeleid op de schop

03/11/2021 18:01 - Van onze redactie

Leden van de Vereniging Horeca Suriname dinsdag op weg naar De Nationale Assemblee.

Leden van de Vereniging Horeca Suriname dinsdag op weg naar De Nationale Assemblee. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vraagt de beleidsmakers om het omgooien van het huidige lockdownbeleid serieus te overwegen. In een persbericht roept de VSB om begrip voor de situatie waar ondernemers in verkeren en pleit ze ook voor een ander beleid dan de huidige lockdownmaatregelen.

De VSB verklaart zich in het persbericht solidair met de Vereniging Horeca Suriname, die dinsdag een petitie heeft aangeboden aan het kabinet van de president en de voorzitter van De Nationale Assemblee. Volgens de VSB zijn vooral de middelgrote en kleine bedrijven in diverse sectoren bezig te overleven in de huidige crisisperiode.

Ze geeft aan dat vanwege de Covid-19-pandemie de economie niet volledig kan worden opengegooid, waardoor het nog moeilijker is om het hoofd boven water te houden voor bedrijven. "Alhoewel de situatie met de pandemie nog steeds precair is, moet er samen met de beleidmakers gekeken worden naar andere strategieën in de strijd tegen Covid-19 ten behoeve van diverse sectoren", vindt de VSB.

Ter ondersteuning van de Vereniging Horeca Suriname stelt ze dat naast de normale vaste personele uitgaven er dit jaar veel kosten zijn gemaakt als gevolg van de pandemie. Genoemd worden uitgaven en inkomstenderving die gepaard gaan met de gevolgen van lockdownperioden, besmettingen op de werkvloer, quarantainedagen van werknemers en incentives om zich te laten vaccineren.

De VSB geeft daarom haar ondersteuning aan de horecasector en staat volledig achter het doel van het protest. "Voor de sector is prioriteit dat er wat verruiming komt van de avondklok en dat haar indoorcollega's middels protocollen hun deuren open kunnen houden. Meer nog is van belang dat bij handhaving niet met twee maten wordt gemeten", aldus de VSB.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina