Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste zege voor Dancell Leter en Dixie State

Eerste zege voor Dancell Leter en Dixie State

13/11/2021 15:04 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter (l) in actie tegen een verdedigende Jason Spurgin van Southern Utah.

Dancell Leter (l) in actie tegen een verdedigende Jason Spurgin van Southern Utah. Foto: Stan Plewe / Dixie State University  

PARAMARIBO - Dancell Leter heeft zijn eerste zege op zak in de NCAA Division I, de Amerikaanse competitie voor college basketballers. Dixie State University, waarvoor de Surinamer uitkomt, zegevierde vrijdagavond met 83-76 over Southern Utah University in de eigen Burns Arena.

Leter stond tijdens deze 'home opener' in de basis en speelde zestien minuten voor Trailblazers. Hij scoorde zijn enige veldbasket met 18:40 in de tweede helft (49-33), maar miste zijn beide three-pointers. De forward had één rebound, één steal en één block. Hij had verder twee turnovers en drie persoonlijke fouten. Twee daarvan maakte hij al in de eerste minuut, waardoor hij met 19:18 naar de kant werd gehaald. Leter werd pas na de rust weer ingezet. Hij startte aan de tweede helft.

Dixie State University had bij de rust een ruime voorsprong (47-30), maar kreeg het in de tweede helft benauwd toen Southern Utah een inhaalslag maakte. De tegenstander naderde op gegeven moment tot drie punten (66-69), maar door zeven punten op rij te scoren en vervolgens zeven van de acht vrije worpen te benutten, stelde Trailblazers de buit veilig.

Beide teams staan nu op één zege en één verlies. Dixie State University participeert volgende week in de CSUN Good Sam Empire Classic. Vrijdag is Texas State University de tegenstander, de dag daarop wordt gespeeld tegen de organiserende University of Southern California of Eastern Washington University. Beide duels vinden plaats in The Matadome in Californië.

Cyarah Kensmil speelde met Ranger College haar tweede wedstrijd in de Midland College Classic. Haar team werd met 68-43 verslagen door Midland College. De Surinaamse eindigde met drie punten, drie rebounds, drie steals en één assist. Ze miste acht van haar negen schoten, benutte één van de twee vrije worpen en had verder twee turnovers en één persoonlijke fout in achttien minuten. Lady Rangers (1-3) speelt zaterdag de laatste wedstrijd in de Midland College Classic tegen Dodge City Community College (3-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina