Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlies voor SFA ondanks sterk spel Gavin Kensmil

Verlies voor SFA ondanks sterk spel Gavin Kensmil

15/11/2021 02:20 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil benutte vijf van de zeven vrije worpen en eindigde met een double-double van 23 punten en 13 rebounds.

Gavin Kensmil benutte vijf van de zeven vrije worpen en eindigde met een double-double van 23 punten en 13 rebounds. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Ondanks een sterk optreden van de Surinaamse basketballer Gavin Kensmil – hij had zijn tweede double-double – heeft de Stephen F. Austin State University zondag haar eerste nederlaag geïncasseerd in de NCAA Division I. In het eigen William R. Johnson Coliseum moest de meerdere worden erkend in de bezoekende South Dakota State University: 71-83.

Kensmil registreerde zijn tweede double-double in drie duels. Hij eindigde met een team-high 23 punten en een game-high dertien rebounds. De Surinamer scoorde negen van zijn vijftien schoten en benutte vijf van de zeven vrije worpen. Hij had zes offensive en zeven defensive rebounds, drie assists, twee steals en twee blocks in 35 minuten. De forward maakte vier persoonlijke fouten en had twee turnovers.

SFA, die bij de rust tegen een 34-42 achterstand aankeek, staat voor dit seizoen op een 2-1 winst-/verliesstaat. Vanaf vrijdag participeren The 'Jacks in de Cancun Challenge. Na de thuiswedstrijd in Nacogdoches, Texas tegen Middle Tennessee State University, volgt vier dagen later de ontmoeting tegen University at Buffalo in Cancun, Mexico. Op 24 november is Saint Louis University of Illinois State University de laatste tegenstander.

Cyarah Kensmil, jongere zus van Gavin, had zaterdag ook geen succes met Rangers College. Na een spannende strijd werd de Midland College Classic afgesloten met een 47-51 nederlaag tegen Dodge City. Kensmil eindigde met vier punten, zes rebounds en twee steals. Ze mist zeven van de negen schoten, haar enige three-pointer en vrije worp. The Lady Rangers (1-4) spelen maandag tegen New Mexico Junior College (4-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina