Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Abop’ers waar is uw integriteit?

COMMENTAAR: Abop’ers waar is uw integriteit?

16/11/2021 12:00

COMMENTAAR: Abop’ers waar is uw integriteit?

 

VOORMALIG MINISTER VAN Grond en Bosbeheer (GBB) Diana Pokie heeft een inkijk gegeven in wat precies gevraagd wordt van een minister die door de Abop op een bepaalde plek wordt geplaatst. Pokie zegt in een exclusief interview met deze krant dat van haar verwacht werd dat zij een stuk terrein van een particulier aan Leo Brunswijk, de broer van de vicepresident, zou afstaan. Ze zegt ook in woorden van gelijke strekking dat de directeur op het ministerie Meredith Vitolie haar vaders belangen behartigt.

De onthullingen van Pokie laten zien hoe geen haar op het hoofd van de partij Abop denkt aan het belang van het volk. Hoe bestaat het dat zonder blikken of blozen de broer van de vicepresident zaken kan opeisen die niet aan hem toebehoren en dat verwacht wordt dat een minister gewoon meedoet. Dit riekt op zijn zachtst gezegd naar corruptie. Een land met een beetje democratisch besef kan dit niet over zich heen laten gaan.

De onthullingen van Pokie zijn op zichzelf al ernstig genoeg en geven bovendien te denken over een aantal zaken die spelen. Abop heeft de ministeries Justitie en Politie, Grondbeleid en Bosbeheer, Natuurlijke Hulpbronnen en Transport Communicatie en Toerisme (TCT). De broer van vicepresident Brunswijk zit bij verschillende staatsbedrijven in de RVC waaronder ook Staatsolie en SLM. Het zijn cruciale ministeries en posten waar vaak heel veel te halen valt of waar 'een andere kant opkijken' veel mogelijk maakt.

Zeker naar het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen mag met argusogen gekeken worden. Het is namelijk publiek geheim dat een groot deel van de familie Brunswijk grote belangen heeft in de goudsector. Is het daarom dat, na een vliegende start, de Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector nu al verworden is tot een tandeloze tijger waarvan niemand meer bang is? En dat minister David Abiamofo niet meer 'snel' af wil van Skalians maar nu praat in termen van 'uitfaseren'?

Met een beschuldigende vinger mag gewezen worden naar het zeer intellectueel kader van Abop waarvan sommigen een staat van dienst hebben om u tegen te zeggen. Wie zwijgt stemt toe! Het zijn mensen die om een positie - om macht kennelijk - de vicepresident en diens familie in van alles ondersteunen. Dit hadden vooral zij kunnen voorkomen door net als Pokie niet toe te geven aan zaken die het daglicht schuwen.

Abop'ers waar is uw integriteit? Dit verhaal dreigt geen mooi einde te zullen hebben. Tenslotte een president die loyaal is aan een partner van wie hij weet dat die met verkeerde handelingen bezig is, is het leiden van een land als Suriname onwaardig. Het gaat de verkeerde kant uit met het schip Suriname. Stuurman Chandrikapersad Santokhi, waar koerst u ons heen?

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina