Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik focus me dit jaar alleen op basketbal'

'Ik heb besloten me dit jaar alleen op basketbal te focussen'

16/11/2021 21:12 - Terence Oosterwolde

Dit seizoen staat voor Gavin Kensmil volledig in het teken van basketbal.

Dit seizoen staat voor Gavin Kensmil volledig in het teken van basketbal. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - "Ik heb besloten om me dit jaar echt alleen op basketbal te focussen." Daarmee geeft Gavin Kensmil zijn intenties voor zijn laatste seizoen op de Stephen F. Austin State University prijs.

Kensmil heeft, ondanks hij in mei cum laude is afgestudeerd met een major in kinesiologie, net als vele andere sporters de kans voor een extra jaar met beide handen aangegrepen. De National Collegiate Athletic Association (NCAA) besloot daartoe vanwege Covid-19. Hij moet wel lessen volgen om eligible te zijn om te kunnen spelen. "Maar het gaat om classes waarbij ik niet echt huiswerk heb, waardoor ik me kan focussen op in de gym zijn en rusten wanneer ik moet rusten."

Na het vorig seizoen had Kensmil diverse aanbiedingen uit Europa op zak. Toch besloot hij terug te keren voor het extra jaar. "Dat ding is ... ik weet dat ik meer kan doen en meer waard ben dan wat er op tafel werd gelegd." De mindere aanbiedingen waren volgens hem niet verwonderlijk. "Het was een Covid-jaar en heel veel teams hadden niet echt revenue om te betalen."

Maar bij hem speelde ook dat hij door Covid-19 niet echt de kans had om naar training camps te gaan "om daadwerkelijk te bewijzen dat ik meer kan en dat ik meer waard ben". Dit jaar moet het allemaal anders zijn. "Ik wil tenminste mijn Summer League-team halen. De NBA Draft is natuurlijk ook iets waarop ik mijn ogen richt. Omdat dit allemaal niet echt mogelijk was vorig jaar, heb ik besloten terug te komen."

Gavin Kensmil Dunk

De bank van SFA gaat los na deze dunk van Gavin Kensmil.

Een andere overweging is dat hij het 'ontbrekende stukje van de puzzel' najaagt. "Toen ik van junior college kwam, was mijn doel dat ik weer in een NCAA Tournament wilde spelen. Deze keer niet als gewoon een bench warmer, maar als iemand die echt impact maakt. Ik weet dat als ik een goed NCAA-toernooi heb, mijn kansen naar de NBA te gaan alleen maar groter worden."

In 2020 ging er een streep door de presitigieuze March Madness vanwege de Covid-19-uitbraak. Vorig seizoen zat deelname er niet in vanwege een play-offschorsing voor een vergrijp van SFA's Athletic Department lang voordat Kensmil op de school zat. "Dit jaar wil ik er dus het beste van maken en mezelf tenminste een kans geven. Als ik alles heb gedaan in mijn vermogen en we halen het niet dan kan ik mezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat ik alles heb gegeven. Maar als dat niet het geval is, denk ik dat ik met regrets zou leven en dat wil ik niet."

*Lees het uitgebreide interview in de Ware Tijd van woensdag

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina