Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-pandemie ook in Nickerie op terugweg

Covid-19-pandemie ook in Nickerie op terugweg

18/11/2021 08:06 - Arjen Stikvoort

Een dochtter 'zoekt' steun bij haar vader wanneer ze in Nickerie haar eerste Pfizerprik krijgt tegen Covid-19.

Een dochtter 'zoekt' steun bij haar vader wanneer ze in Nickerie haar eerste Pfizerprik krijgt tegen Covid-19. Foto: BIC Nickerie  

PARAMARIBO - "Er is een mooie afname van dagelijkse cases", zegt Radha Ramjatan, arts en coördinator van het Covid-19-team van district Nickerie. Maandag, dinsdag en woensdag waren er volgens de rayoncoördinator van de Regionale Gezondheidsdienst respectievelijk nul, drie om nul besmettingen. Echter, op het dashboard van de officiële Covid-19-website (https://covid-19.sr/) werd Nickerie woensdag opgebracht met één geval. Er liggen momenteel vijf mensen met Covid-19 in het ziekenhuis.

Met de vaccinatiegraad gaat het volgens Ramjatan ook de goede kant op. Het zijn vooral de boosterprikkers die gehoor geven aan het verzoek om een derde prikje te nemen. "De mensen die voor een eerste en een tweede Covid-19-prik moeten komen, geven ook gehoor, maar iets minder. De derde prikkers komen allemaal een booster halen." Ramjatan geeft aan dat het nut van een derde vaccin hen goed is uitgelegd.

In Nickerie heeft 74 procent van de mensen boven achttien jaar een eerste prik gehad en 66,7 procent een tweede. In totaal zijn er 38.901 Covid-19-prikken gegeven. In Coronie is de vaccinatiegraad minder. Van de totale populatie heeft 12,1 procent haar eerste prik gehad en 7,8 procent een tweede.

Behalve de reguliere RGD-vaccinatielocaties, zoals Van Pettenpolder, Nieuw-Nickerie, Paradise en Wageningen, worden de westelijke en oostelijke kant van Nickerie aangedaan om mensen te vaccineren. Echter, er is een tekort aan zorgpersoneel. Afhankelijk van het vaccinatierooster, wordt het RGD-personeel ingezet om het vaccin toe te dienen.

De reguliere zorg op de verschillende RGD-poli's gaat gewoon door, maar wel onder strikte Covid-19-protocollen. De rayoncoördinator heeft alle poliklinieken persoonlijk bezocht en onderzocht de toestroom van patiënten, de ventilatie van de ruimtes en andere werkomstandigheden.

In oktober vielen, met dertig overledenen, de meeste Covid-19-doden tot nu toe in Nickerie. Het betrof de groep boven zestig jaar. De meeste van de slachtoffers waren niet gevaccineerd of hadden ernstige onderliggende ziekten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina