Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Empress Miriam Simone is Suriname niet vergeten

Empress Miriam Simone is Suriname niet vergeten

18/11/2021 14:07 - Shanavon Arsomedjo

Miriam Simone heeft een nieuwe single: 'Keep Hailing King Rastafari'.

Miriam Simone heeft een nieuwe single: 'Keep Hailing King Rastafari'.  

PARAMARIBO - Het liefst was Empress Miriam Simone zelf naar Suriname gekomen om haar muziek te promoten, maar wegens omstandigheden laat zij dat voor zich doen. Wat voor haar belangrijk is, is dat ook Suriname kan genieten van haar nieuwe muziek. Omdat Empress Miriam Simone haar nummer 'Higher Heights' van mei niet in Suriname heeft uitgebracht, besloot zij dit goed te maken met haar nieuwste single 'Keep Hailing King Rastafari'.

Het nummer gaat over het vereren en verhogen van Emperor Haile Selassie I, de Ethiopische keizer die de laatste Afrikaanse koning der koningen was in de wereld. De boodschap die de zangeres wil meegeven is dat Haile Selassie I leeft en dat de diasporanazaten van indigenous roots hun ware geschiedenis moeten onderzoeken. "Meer inzicht en wijsheid over Haile Selassie I zal eenieder meer informatie over de wereldgeschiedenis, onze roots en de multiculturele kijk op het menselijk ras verschaffen."

Ook geeft de lering van Rastafari volgens haar "heling en wijsheid over onze Afrikaanse verloren roots en onze eigen royale geschiedenis. Deze informatie is helaas niet in onze geschiedenisboeken, die wij op school gebruiken, te vinden", geeft de zangeres aan.

Miriam Simone is geen onbekende in de muziekwereld en heeft zowel binnen als buiten Suriname haar stempel weten te drukken. De laatste song die zij fysiek in Suriname uitbracht, was 'Jah Love' in 2019 samen met Jah Handsbaas. In datzelfde jaar lanceerde zij op Jamaica en in Nederland haar album 'Amsterdam Revival'.

Vanwege Covid-19 kon zij dat album niet in Suriname introduceren. "Ik ben nooit gestopt met muziek maken. Ik breng mijn muziek op internationale platformen uit. Zo heb ik een radiotour in Engeland, Afrika en het Caribisch Gebied gedaan", vertelt ze. Miriam Simone woont al drie jaar in Nederland, maar hoopt gauw terug naar Suriname te komen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina