Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Horecasector drastisch op zoek naar gevaccineerd personeel

Horecasector drastisch op zoek naar gevaccineerd personeel

20/11/2021 05:57 - Arjen Stikvoort

Een deel van de mensen actief in de Horeca protesteerde een tijd terug tegen de avondklok waarna die werd verlaat naar 23:00 uur.

Een deel van de mensen actief in de Horeca protesteerde een tijd terug tegen de avondklok waarna die werd verlaat naar 23:00 uur. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Er is weinig kook- en bedieningspersoneel te vinden. Hoe de mensen weer terug te halen in de sector is een uitdaging,” zegt de voorzitter van de Vereniging Horeca Suriname Jonathan Marthodihardjo. Per 16 november mag er weer gedineerd worden in de restaurants. Echter wel met een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest. De restuarants weer up to date krijgen is na maandenlange coronastrijd nog geen sinecure. Want sommige horecabedrijven kampen met een schaarste aan personeel.

"Het is een uitdaging om de vertrokken mensen weer binnenshuis te krijgen, omdat veel van hen hun brood elders zijn gaan verdienen. Er is een groot personeelsgat in de horecasector. Het personeelstekort werd al eerder gesignaleerd, ook tijdens de eerdere verruiming van het openstellen van de terrassen", zegt Marthodihardjo.

Personeelslid Mike Rampersad van restaurant Pannenkoeken en Poffertjeshuis is blij met de nieuwe versoepling. Hijzelf heeft zijn Covid-19-prik al gehaald, maar vindt dat voor zijn collega's van evengroot belang. "Het is voor de veiligheid voor een ieder." Ook heeft hij soms moeite met klanten die niet makkelijk een vaccinatiekaart of negatieve test willen overleggen. "Je hebt soms mensen die lastig doen. Sommigen hebben er moeite mee, maar je kunt ze ook weer niet zomaar wegjagen".

Eigenaar van restaurant De Dijck, Vincent van Twuijver, heeft zijn vertrokken personeel gevaccineerd weer terug op de werkvloer. Hij ziet Covid-19 niet als enige bedreiging die de ondernemer parten speelt. Ook de geldontwaarding, de steeds hoger wordende prijzen en het nieuwe lockdown beleid baren hem zorgen. "Je moet alles in zeer korte tijd verdienen. En als het dan klokslag tien uur is, worden de gasten 'diplomatiek' door een militaire colonne via een megafoon van de terrassen gejaagd. Een schande voor Suriname!"

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina