Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst Kensmil, verlies Leter

Winst Kensmil, verlies Leter

20/11/2021 02:02 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil (r) wordt strak verdedigd door een speler van Middle Tennessee State University.

Gavin Kensmil (r) wordt strak verdedigd door een speler van Middle Tennessee State University.  

PARAMARIBO - De Stephen F. Austin State University heeft Middle Tennessee State University vrijdag met 87-74 verslagen. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil had er zestien punten, vier rebounds en twee assists. Zijn neef Dancell Leter, die uitkomt voor Dixie State University, eindigde met acht punten, drie rebounds, één assist en één block in de nederlaag tegen Texas State University: 65-85.

In de openingswedstrijd van de Cancun Challenge scoorde Kensmil voor eigen publiek in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas zeven van de negen veldbaskets. Hij miste zijn enige three-pointer, benutte twee van de vijf vrije worpen, maakte vier fouten en had vier turnovers in 29 minuten.

SFA reist nu naar Mexico, waar de resterende twee partijen van de Cancun Challenge zullen worden gespeeld. Dinsdag wacht de partij tegen University at Buffalo, terwijl Saint Louis University of Illinois State University woensdag de tegenstander is.

Leter en Dixie State University speelden vrijdag de eerste ontmoeting van de Good Sam Empire Classic tegen Texas State University. Trailblazers keek al bij de rust aan tegen een 29-47 achterstand. De tweede helft was spannender, maar de achterstand kon niet worden goed gemaakt.

Leter, die in de basis stond, scoorde één van zijn twee veldbaskets, maakte zijn enige three-pointer en benutte alle drie vrije worpen. Hij had verder één fout en drie turnovers in twintig minuten. In The Matadome wordt zaterdag om de derde plek gespeeld tegen thuisploeg California State University Northridge.

Dancell Leter Vs Texas State

Dancell Leter (14) probeert Davion Coleman van Texas State University (2) te passeren.

 

Junior College

Stephanie Hubard speelde donderdag haar tweede wedstrijd voor Odessa College in de National Junior College Athletic Association. In de Women's National Invitation Tournament werd met 63-74 verloren van Hill College. De Surinaamse basketbalster eindigde met acht punten en twee offensive rebounds in tien minuten. Ze scoorde vier van de zes baskets, had twee turnovers en twee fouten.

Vrijdag incasseerde Odessa College een pijnlijke nederlaag tegen Trinity Valley Community College: 74-75. In vijf minuten kwam Hubard tot twee punten - ze scoorde één van de twee veldbaskets - één rebound en één block en had ze twee turnovers. Odessa (2-2) speelt op 26 november tegen Panola College (6-1).

Stephanie Hubard Odessa

Stephanie Hubard (10) heeft intussen drie wedstrijden gespeeld voor Odessa.

Die school was woensdag tegenstander van Ranger College, voor wie de Surinaamse Cyarah Kensmil uitkomt. Panola College zegevierde met 64-37. Kensmil, die in de basis stond, scoorde twee van de elf baskets. Ze eindigde met vier punten, zeven rebounds, drie assists, één steal, drie turnovers en één persoonlijke fout.

The Lady Rangers (1-6) hebben vijf wedstrijden op rij verloren. Zaterdag wacht de confrontatie met de thuisspelende Blinn College, tegen wie op 1 november de openingswedstrijd van het seizoen met 59-65 werd verloren. Kensmil had toen acht punten, acht rebounds en drie assists.

Cyarah Kensmil Ranger College

Cyarah Kensmil (tweede vanuit rechts) met enkele teamgenoten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina