Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toekomst bouwsel Willebrod Axwijk Sportcentrum onzeker

Toekomst bouwsel Willebrod Axwijk Sportcentrum onzeker

22/11/2021 05:53 - Stan Herewood

Het gebouw op het Sosis-terrein dat nu voor tachtig procent af is staat er verlaten bij.

Het gebouw op het Sosis-terrein dat nu voor tachtig procent af is staat er verlaten bij. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een blok vol potentie, dat steeds meer glans verliest. Zo kan het gebouw dat er nu staat aan de voorkant van het Willebrod Axwijk Sportcentrum omschreven worden. Het is nu verworden tot huis voor allerlei gespuis uit de omgeving en er is nog geen zicht op toekomstige aanwending of afronding van dit in 2012 opgestart bouwwerk. Het project, geïnitieerd door de vorige regering is lange tijd stopgezet door betalingsachterstanden aan het bouwbedrijf Kiesel, en door problemen van bouwtechnische aard met het elektra bedrijf Intertechniek.

Mitchell Kisoor, de toenmalige directeur van het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S&J) zegt aan de krant dat volgens het ministerie van Openbare Werken (OW) het project voor 80 procent was afgebouwd. In opdracht van de toenmalige S&J-minister Lalini Gopal moest hij mogelijkheden bekijken om het project volledig af te ronden. Het bouwbedrijf Kiesel was bereid afstand te doen en leverde het gebouw in niet voltooide staat op, onder voorwaarde dat het achterstallig geld ontvangen zou worden.

Tegelijkertijd bood één van de bedrijven van Rudisa aan de afbouw voor te financieren en het pand in te richten. OW adviseerde met een nieuw traject te beginnen met het voorstel van Rudisa, hoewel het elektra bedrijf geen afstand had gedaan, door financiële perikelen.

Rudisa heeft voorwerk gedaan maar Kisoor weet niet hoe zaken verder zijn verlopen. Nadat Kiesel de werkzaamheden had gestaakt viel het gebouw ten prooi aan dieven en vandalen, waarop de Ware Tijd meerdere keren heeft gewezen. De overheid had toen voor beveiliging moeten zorgen.

Lees het volledig artikel in de maandageditie van de Ware Tijd

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina