Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlies voor Leter en Dixie State

Verlies voor Leter en Dixie State

23/11/2021 03:56 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter en Dixie State University hadden maandagavond geen succes tegen de University of South California.

Dancell Leter en Dixie State University hadden maandagavond geen succes tegen de University of South California. Foto: Dixie State BBall  

PARAMARIBO - Dixie State University heeft haar laatste wedstrijd tijdens de 'SoCal'-road trip met 71-98 verloren van University of Southern California (USC). De Surinaamse basketballer Dancell Leter eindigde maandagavond in de Galen Center met acht punten en vijf rebounds in 21 minuten als basisspeler.

USC, in geheel Amerika gerangschikt als 24ste in de NCAA Division 1, had bij de rust al een 47-36 voorsprong. Die werd in de tweede helft gestaag uitgebouwd, waardoor Trailblazers Los Angeles als verliezer verliet.

Leter scoorde twee van zijn acht veldbaskets, miste zijn enige three-pointer, maar benutte wel al zijn vier vrije worpen. Hij pakte drie offensive en twee defensive rebounds, had twee turnovers en maakte drie persoonlijke fouten.

Dixie State University verloor zaterdag in The Matadome de strijd om de derde plek in de CSUN Good Sam Empire Classic 2021 krap met 73-79 van gastheer California State University Northridge na een 38-36 voorsprong bij de rust. Leter speelde in die partij negentien minuten en eindigde met vijf punten, vier rebounds, één assist en één steal.

Trailblazers hebben in dit jonge seizoen een 1-4 winst-/verliesstaat, waarbij de laatste drie duels werden verloren. De ploeg keert na de drie wedstrijden in Californië terug naar Utah. In de Burns Arena is Dixie State University zaterdag gastheer van Weber State University.

Cyarah Kensmil

Cyarah Kensmil had een sterk optreden zaterdag, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Ook Cyarah Kensmil en Ranger College beleven mindere tijden. De Surinaamse basketbalster had zaterdag een sterke game - elf punten, game-high negen rebounds, vier assists en twee steals - maar kon de nederlaag van The Lady Rangers niet voorkomen. De thuisspelende Blinn College was met 88-65 duidelijk sterker.

Kensmil, nichtje van Leter, scoorde vijf van de negen veldbaskets. Ze miste wel vijf van de zes vrije worpen, maar pakte een game-high negen rebounds: drie offensive en zes defensive. De guard had twee turnovers en maakte vier fouten. Ranger College (1-7) en verliezer van zes duels op rij, speelt dinsdag de uitwedstrijd tegen Howard Community College (5-5).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina