Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeventienjarige mogelijk verdronken te Pikin Slee

Zeventienjarige mogelijk verdronken te Pikin Slee

24/11/2021 16:08 - Samuel Wens

De aanmeerplaats van Pikin Slee, waar de tiener E.M. dinsdag in de diepte verdween.

De aanmeerplaats van Pikin Slee, waar de tiener E.M. dinsdag in de diepte verdween.  

BOVEN-SURINAME - E.M., de zeventienjarige zoon van Natachia Pinas, is dinsdag vermoedelijk verdronken in de Boven-Surinamerivier bij het dorp Pikin Slee. Hij is waarschijnlijk door een stroomversnelling de diepte in gesleurd. Hoewel het stoffelijk overschot niet is geborgen, zijn de dorpsbewoners er zeker van dat de jongen niet meer leeft. De politie van Atjoni is ter plaatse voor onderzoek.

Aan de Ware Tijd wordt verteld dat E.M. na het knippen van zijn haar naar de aanmeerplaats was gegaan om te baden. Bij die gelegenheid verdween hij in de diepte. Twee jongens van negen en twaalf jaar die met hem waren, probeerden tevergeefs hem te redden. Het duo bleef ongedeerd.

Kenneth Lugard, die de leiding heeft over de polikliniek van de Medische Zending (MZ) in het dorp, zegt dat E.M., in tegenstelling tot de andere twee jongens, niet bekend was met de situatie bij de aanmeerplaats. Er zijn veel rotsen en er staat vaak een sterke stroming. Overigens, het is niet de eerste verdrinkingsdood op de plek.

Pinas werkt al zeven jaar als gezondheidassistent van de MZ op de polikliniek van Pikin Slee. Haar zoon is in Frans-Guyana, bij zijn vader, opgegroeid, maar volgens Lugard was de moeder bezig zijn documenten in orde te maken om in Suriname naar school te gaan. "En dan gebeurt dit. Wat een tragedie", treurt Lugard.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina