Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wan tamara de!' biedt perspectieven aan jonge professionals

'Wan tamara de!' biedt perspectieven aan jonge professionals

25/11/2021 08:03 - Audry Wajwakana

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (m) overhandigt een exemplaar van 'Wan tamara de' aan Abiëlle Codrington, winnaar van de essaywedstrijd. Ruth Sinkeler, coach/trainer en directeur van Clip Training & Consultancy, kijkt toe.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (m) overhandigt een exemplaar van 'Wan tamara de' aan Abiëlle Codrington, winnaar van de essaywedstrijd. Ruth Sinkeler, coach/trainer en directeur van Clip Training & Consultancy, kijkt toe.  

PARAMARIBO - Gezien de huidige economische situatie in Suriname zien veel jongeren geen toekomst in het land. Dit terwijl professional coach en trainer Ruth Sinkeler juist een toekomst en veel mogelijkheden in Suriname ziet. Wat die mogelijkheden zijn en hoe jongeren te inspireren, staat in het boek ‘Wan Tamara de’. Het boek met inspirerende verhalen van vijftig senior en jong professionals is aan de vooravond van 46 jaar Srefidensi in Young Professionals Café gepresenteerd.

"Verhalen over keuzes, kansen en overwonnen obstakels die op een ontroerende maar soms ook grappige manier zijn geschreven", zegt Sinkeler, initiatiefnemer van het boek. Een jaar geleden kreeg ze het idee voor dit boek om jong professionals die het niet zien zitten, voorbeelden te laten zien van mensen die juist mogelijkheden hebben gecreëerd en een carrière hebben opgebouwd. Vanwege de corona liep het boekproject een beetje vertraging op en is pas een half jaar geleden het project uitgevoerd.

Ze heeft honderd personen uit haar eigen netwerk en mensen die haar werden voorgedragen aangeschreven. Uit de honderd hebben vijftig positief gereageerd, die bereid waren tijd, moeite en geld erin te stoppen. De titel van het boek is bedacht door Gloria Wong Swie San. Het boekontwerp is gedaan door de twintigjarige Sara Jane Misiekaba, zelf ook een jonge professional in grafische vormgeving.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, die ook met haar verhaal in het boek is opgenomen, dankte de initiatiefnemer dat ze jonge ministers en ondernemers die iets hebben bereikt in hun leven of nog moeten bereiken een podium heeft gegeven. Zij overhandigde een exemplaar aan de winnaars van de essaywedstrijd die samen met het boek werd georganiseerd. Allen die een bijdrage geleverd hebben kregen een exemplaar uitgereikt. De presentatie vond vanwege Covid-19 in besloten kring plaats.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina