Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aannemers winnen rechtszaak tegen Wegenautoriteit

Beslag opgeheven maar Wegenautoriteit moet wel uitbetalen

26/11/2021 14:53 - Wilfred Leeuwin

Aannemers winnen rechtszaak tegen Wegenautoriteit

 

PARAMARIBO - De kantonrechter heeft vrijdag elf aannemers die beslag hebben gelegd op de hoofdrekening van de Wegenautoriteit Suriname, in het gelijk gesteld. De aannemers werden niet uitbetaald voor geleverde diensten aan de Wegenautoriteit. De directie wilde dat het beslag werd opgeheven en aan de aannemers een garantiestelling geven, zodat betaling uitgesteld kon worden. De rechter besliste dat het beslag wordt opgeheven, maar ook dat de aannemers uitbetaald moeten worden.

Het gaat om aannemers die grasmaaiwerkzaamheden hebben verricht langs openbare wegen. De directie stelde zich op het standpunt dat er geen geld is om de aannemers noch salarissen van interne medewerkers uit te betalen. Het tekort aan financiele middelen zou komen doordat tijdens de vorige regering de aannemers zijn aangetrokken voor maaiwerkzaamheden, terwijl dat niet tot de corebusiness van de Wegenautoriteit behoort.

Ook zou er geen goede administratie en documentatie zijn over de gepleegde werkzaamheden door de aannemers. Bij het aantreden van de huidige regering is een Clad-onderzoek ingesteld naar wat de directie noemt 'onregelmatigheden bij de Wegenautoriteit'.

Geen enkel bewijs

De rechter oordeelde dat na een jaar van onderzoek er geen enkel bewijs is geleverd voor vermeende onregelmatigheden die te maken hebben met het uitgevoerde aannemerswerk. Het besluit van de rechter is een tussentijds besluit. De komende week wordt het vonnis officieel vastgesteld.

Door de beslaglegging op de hoofdrekening van de Wegenautoriteit kon in oktober de salarissen nauwelijks worden uitbetaald. Ook kregen de werknemers te horen dat de salarissen over november hierdoor niet gegarandeerd waren. Gehoopt werd dat met een eventuele opheffing de salarissen uitbetaald konden worden. Volgens onderzoek van de Ware Tijd blijkt dat tot aan vrijdag nog niet te zijn gebeurd. Vernomen wordt dat wachten op opheffing van het beslag als een 'drogreden' van de directie wordt gezien, omdat er intussen wel andere inkomsten zouden zijn gegenereerd.

Bij de Wegenautoriteit broeit het al langer dan een jaar. De krant komt maandag met een uitgebreide achtergrondreportage hierover. Naast de vele strubbelingen blijkt nu ook dat de ontslagaanvraag van een medewerker, die is goedgekeurd door het Ministerie van Arbeid, wordt aangevochten, omdat die niet op de juiste gronden zou zijn toegewezen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina