Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Archief Johan Ferrier op Srefidensi overgedragen aan nationaal archief

Archief Johan Ferrier op Srefidensi overgedragen aan nationaal archief

26/11/2021 05:49 - (Bewerkt persbericht)

Kathleen Ferrier ondertekent op 25 november het overdrachtsdocument.

Kathleen Ferrier ondertekent op 25 november het overdrachtsdocument. Foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken  

PARAMARIBO - In navolging van de archieven van premier Henk Arron en president Fred Ramdat Misier werd donderdag de overeenkomst getekend om ook de archieven van Johan Ferrier aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) toe te vertrouwen.

Het archief van Ferrier bevat diverse documenten, foto's en audiovisueel materiaal dat niet alleen gaat over de bestuursperiode van Ferrier als laatste gouverneur en eerste president van Suriname, maar ook over zijn persoonlijk leven. Het audiovisueel materiaal zal door tussenkomst van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gedigitaliseerd worden en daarna via hun portaal en via de website van het NAS beschikbaar worden gesteld.

Het audiovisueel materiaal uit het archief is donderdag voor digitalisering overgedragen aan het Instituut voor Beeld en Geluid. Het papieren archief komt ook in aanmerking voor digitalisering. Het streven is erop gericht om dit gedeeld erfgoed beschikbaar te stellen voor het publiek in Suriname en Nederland.

Kathleen Ferrier vertegenwoordigde bij de ondertekening met het NAS de familie Ferrier. Zij vindt het bijzonder dat op deze dag, 46 jaar Srefidensi, deze belangrijke stappen zijn gezet. "Ons gaat het erom het erfgoed van Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president van Suriname, breed toegankelijk te maken, vooral ook voor jonge mensen, de komende generaties."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina