Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PCS organiseert een Srefidensi-verkoopbeurs

PCS organiseert Srefidensi-verkoopbeurs door cliënten

26/11/2021 16:21 - Arjen Stikvoort

Allemaal produkten vervaardigd door de cliënten van het PCS voor de Srefidensi-verkoopbeurs.

Allemaal produkten vervaardigd door de cliënten van het PCS voor de Srefidensi-verkoopbeurs. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Houtbewerkte bijzettafeltjes, kapstokken , beschilderde bloembakken en bijzondere planten uit eigen tuin werden vrijdag tijdens de Srefidensi verkoopbeurs van Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) aangeboden. Het speciale van deze beurs is dat de ambachtelijkheid puur uit de cliënten voortvloeit. Want zij komen met de ideeën, werken deze met plezier en onder enige begeleiding uit tot een eindprodukt.

Een goede manier ter bevorderdering van de therapie die hen helpt bij het resocialiseren, het op verantwoorde wijze terugkeren in de maatschappij, legt waarnemend verpleegkundig directeur Romeo Soekhai uit aan de Ware Tijd. De belangstelling voor de produkten was vroeg in de ochtend al groots.

Secretaris van de stichting Ypsilon verbonden aan het PCS Willy Smits ."Ik heb veel gekocht. Twee bijzettafeltjes, plantentafeltjes, beschilderde plantenbakken en een paar matroosrozen. Daarmee ondersteun ik de cliënten. Ik vind het belangrijk dat zij creatief bezig zijn. Bovendien verdienen ze er ook nog iets mee. Een mooie win-win situatie." 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina