Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UCI Champions League: Mindere tweede ronde Tjon En Fa

UCI Champions League: Mindere tweede ronde Tjon En Fa

27/11/2021 18:57 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa (l) en Nicholas Paul reden zaterdag in de Cido Arena in Litouwen.

Jaïr Tjon En Fa (l) en Nicholas Paul reden zaterdag in de Cido Arena in Litouwen. Foto: artpupo  

PARAMARIBO - Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa had een mindere dag in de tweede ronde van de UCI Track Champions League. In de Cido Arena in Panevézys, Litouwen lag hij er zaterdag op zowel de keirin als 200 meter sprint na één race uit.

Na negen punten (zeven voor de sprint en twee voor de keirin) en de dertiende plaats in de eerste ronde op 6 november in Mallorca, Spanje, vergaarde de Surinamer drie weken verder totaal acht punten: drie op de sprint en vijf op de keirin. Daarmee eindigde hij als veertiende in het deelnemersveld van achttien renners.

Op de keirin was Tjon En Fa ingedeeld in heat 1 en werd hij voorlaatste (vijfde). De serie werd gewonnen door de Nederlander Harrie Lavreysen, winnaar van de eerste ronde. Hij liet Rayan Helal van Frankrijk, Jai Angsuthasawit van Thailand, de Pool Mateusz Rudyk, Tjon En Fa en de Colombiaan Kevin Quintero achter zich.

De keirinfinale leverde opnieuw winst op voor Lavreysen, nipt gevolgd door landgenoot Jeffrey Hoogland. De derde plek was voor de Duitser Stefan Bötticher, die in Mallorca Lavreysen in de finale had verslagen. De vierde tot en met zes positie werden ingenomen door Helal, de Rus Denis Dmitriev en thuisrenner Vasilijus Lendel.

Tjon En Fa zat in heat 6 van de sprint en moest daarin genoegen nemen met de tweede plaats achter Quintero. De derde plek was voor Helal. Lavreysen was ook op dit onderdeel de beste. In de finale troefde hij Nicholas Paul af. De Trinidadiaan traint samen met Tjon En Fa op de World Cycling Centre in Zwitserland.

Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen was dominant in Litouwen en won de keirin en sprint.

Door zowel de keirin als sprint te winnen, sluit Lavreysen ook de tweede ronde af als nummer één en schrijft hij veertig punten toe aan zijn totaal. In de eerste ronde was hij met 37 aan top geëindigd. Bötticher werd in Litouwen tweede overall met 26 punten. Dmitriev volgt met 24, Lendel met negentien en Paul, Angsuthasawit en Hoogland met elk zeventien punten.

In december worden de resterende drie ronden. Op 3 en 4 december vinden de derde en vierde ronde plaats in het Lee Valley VeloPark in Londen, Groot-Brittannië. De slotronde is op 11 december in de Sylvan Adams National Velodrome in Tel Aviv, Israël.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina