Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het leven stopt niet in crisistijd’

‘Het leven stopt niet in crisistijd’

28/11/2021 18:21 - Sharon Singh

Ayesha Anijs geeft uitleg over het materiaal dat ze gebruikt voor het vervaardigen van haar designer's tassen.

Ayesha Anijs geeft uitleg over het materiaal dat ze gebruikt voor het vervaardigen van haar designer's tassen. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - “Je hoort vaak dat mensen al mindri mun zonder geld zitten. Dat heeft met budgetteren te maken. In deze tijd waar het economisch niet zo geweldig gaat, kan je je talent verder ontwikkelen voor je eigen economisch gewin”, vertelt Hanna Middellijn, organisator van de Uma Talenti Prodo Dey.

Veertien ondernemers verkochten zaterdag tijdens deze beurs in het SPA-gebouw lekkers, zoals keksi en eksi kuku, orgeade en pindaproducten. Maar er waren ook schilderijen, zeepsoorten, planten en tassen.

Deelneemster Ayesha Anijs zet haar talenten in om een extra bron van inkomsten te genereren. Haar mooie gehaakte creaties van wol vallen op. Ze maakt vanaf babyhoedjes, slippers tot onderleggers en woven bags met eigen logo. Meedoen aan de beurs vindt ze spannend "Dat betekent dat je uit je comfortzone stapt, maar je komt ook rechtstreeks in contact met je toekomstige klanten."

Het zijn dan wel crisistijden, maar dan nog moeten we doorgaan, vindt Eline Graanoogst, voorzitter van de NVB, de medeorganisator. Je creatieve geest wordt juist in crisistijd getriggerd. Graanoogst: "Wat men zich moet realiseren, is dat het leven niet stopt bij crisissituaties. Hoe overleef je het?" Het vergt inzicht om veel verder dan die crisis te kijken. "Je gaat wat aanpassingen moeten plegen en in gedachten moeten houden dat de economische situatie er over een aantal jaren anders uit gaat zien."

Uma Talenti Prodo Dey (2)

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina