Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afobakaweg enkele uren gebarricadeerd

Afobakaweg enkele uren gebarricadeerd

29/11/2021 19:37 - Samuel Wens

De afslag naar Asigron van de Afobakaweg is in zeer slechte staat.

De afslag naar Asigron van de Afobakaweg is in zeer slechte staat. Foto: Samuel Wens  

BROKOPONDO - "Wij zijn moe om het ministerie van Openbare Werken, het districtscommissariaat en diverse ondernemers in het district een brief te schrijven met het verzoek om de weg naar het dorp aan te pakken." De situatie beu besloten Edward Menig en andere dorpelingen de Afobakaweg, ter hoogte van km 60 bij de afslag naar Asigron, maandagochtend voor enkele uren te barricaderen.

De barricade heeft gezorgd voor files aan beide kanten van de blokkade. "Onderwijsgevenden, leerlingen, medewerkers van Iamgold en Staatsolie Power Company Suriname (SPGS) zijn voor enkele uren opgehouden", vertelt schoolleider Henk Schmidt van de Openbare School Brokopondo. Ook Schmidt strandde, aangezien hij op Klaaskreek woont en dagelijks naar Brokopondo-Centrum rijdt.

SPGS werd ook financieel getroffen. Het bedrijf moest noodgedwongen aan meer dan twintig medewerkers twee uren overwerk uitbetalen, onthult directeur Eddy Fränkel. "We hebben twee uren langer moeten wachten voor de shiftwisseling kon plaatsvinden. "

Eerdere pogingen van de groep om aandacht voor de situatie te vragen liepen op niets uit. "Zelfs gesprekken met vicepresident Ronnie Brunswijk en andere politici mochten niet baten om de tien kilometer lange weg aan te pakken. Daarom moesten wij onze stem laten horen en besloten we overgaan tot deze barricade", zegt Menig tegen de Ware Tijd.

Barricade Afobakaweg

Rond tien uur 's morgens werd de barricade opgeheven. Menig zegt daartoe te zijn overgegaan uit respect voor de gewesteĺijke politiecommandant (gpc) Ruben Kensen en districtscommissaris Ludwig Mendelzoon. "De gpc heeft ons als mens benaderd en geen versterking ingeroepen om ons te laten verwijderen. Het ligt ook niet aan de dc dat de weg niet wordt aangepakt."

Volgens Menig doet die zijn best, maar krijgt hij de nodige middelen niet. Desondanks waarschuwt de actieleider dat als vóór het einde van de week niets aan de weg is gedaan, er volgende week maandag weer actie zal worden gevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina