Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Horeca roept op tot nieuw protest tegen verscherpte avondklok

Horeca roept op tot nieuw protest tegen verscherpte avondklok

29/11/2021 00:00 - Van onze redactie

Overhandiging van een petitie door voorzitter Jonathan Martodihardjo (r) van de Verenging Horeca Suriname aan DNA-voorzitter Marinus Bee, op 2 november bij de vorige protestactie

Overhandiging van een petitie door voorzitter Jonathan Martodihardjo (r) van de Verenging Horeca Suriname aan DNA-voorzitter Marinus Bee, op 2 november bij de vorige protestactie Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Vereniging Horeca Suriname roept op tot weer een protestactie, wegens aanscherping van het onlangs versoepelde uitgaansverbod. De avondklok wordt weer naar beneden bijgesteld van 23.00 naar 21.00 uur. Dat maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zondag bekend tijdens een Covid-19-persconferentie.

"Wij roepen alle actoren op om een sterk signaal te geven aan onze gewaardeerde beleidmakers om dit terug te draaien", aldus de horecavereniging aan leden en 'andere gedupeerden'. "Wij hebben middels diverse mediakanalen, kennisgenomen van de aanpassing in het uitgaansverbod. De vereniging betreurt dit ten zeerste en is vastberaden hiertegen te protesteren."

Minister Ramadhin wil met aanscherpen van het uitgaansverbod illegale feesten tegengaan. "De illegale feesten hebben altijd bestaan, ook toen de avondklok eerder om 21.00 uur of vroeger was ingesteld", werpt de horecavereniging tegen. "Het terugbrengen van de avondklok zal naar ons inzicht geen verschil maken. Helaas is weer gebleken dat de overheid niet in staat is te handhaven."

Op 2 november hield de noodlijdende horecasector ook een protest tegen de avondklok en werd een petitie ingediend bij het parlement. Niet lang daarna werd de avondklok versoepeld mede vanwege het teruglopende aantal nieuwe besmettingen. Deze versoepeling was dus van korte duur. "Zolang de overheid besluiten blijft nemen waarbij de totale horecasector ongegrond als 'zondebok' wordt beboet, zal de vereniging consequent protesteren."

Leden, andere gedupeerden en sympathisanten worden opgeroepen maandagmorgen om elf uur weer te protesteren tegen de aanpassing. Er zal worden verzameld aan De Kleine Waterstraat, voor restaurant The Garden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina