Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jongeren Stibula leren over gendergelijkheid

Jongeren Stibula leren over gendergelijkheid

29/11/2021 10:01 - Valerie Fris

jongeren vlijtig in de weer bij Stichting Buurtwerk Latour (Stibula).

jongeren vlijtig in de weer bij Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Foto: Facebook Stibula  

PARAMARIBO - “Een man zonder bigi borsu is voor mij niet aantrekkelijk!” riep een vrouw bij de aftrap van het project over gendergelijkheid dat de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) de komende zes maanden zal uitvoeren. Haar uitspraak wekte hilariteit onder de aanwezigen. Jongeren van Latour hebben zelf voor dit onderwerp gekozen, omdat volgens hen er een duidelijke kloof is tussen mannen en vrouwen in de samenleving.

"Vrijwilligers van Stibula worden vaker geconfronteerd met kwesties over genderongelijkheid. Er is nog steeds veel gendergeweld onder jongeren, zeker op het emotionele vlak", vertelt projectcoördinator Vergey Miles. Het thema, met als in het oog springende deelonderwerpen seksuele oriëntatie en gezondheid, zal worden besproken tijdens interactieve trainingen die zullen worden verzorgd door Joey Lansdorf en Maggie Schmeitz. De Amerikaanse ambassade heeft het projectvoorstel goedgekeurd en komt in met de middelen.

Miles, student rechten aan de Anton de Kom Universiteit, sloot zich twee jaar geleden bij Stibula aan als beheerder van de bibliotheek. Hij noemt 'gender' een heel complex woord, waarvan jongeren niet precies weten wat het inhoudt. "Jongeren hebben volgens de Grondwet recht op informatie en mogen niet worden gediscrimineerd om één of andere status, dus gaan wij ze bijscholen en vaardigheden aanleren."

Wilgo Koster, de coördinator van Stibula die ondersteunde bij het formuleren van het projectvoorstel, is enthousiast over de inbreng van de jongeren. "Wij moeten niet alleen met de mond belijden dat zij de toekomst zijn van morgen. Als ze een probleem waarnemen en het met mij bespreken kan ik niet anders dan hen ondersteunen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina