Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorlichtingssessie voor tienermoeders

Voorlichtingssessie voor tienermoeders

29/11/2021 20:51 - (Bewerkt persbericht)

Mw. Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, tijdens haar toespraak op de  voorlichtingssessie.

Mw. Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, tijdens haar toespraak op de voorlichtingssessie. Foto: ministerie AW&J  

PARAMARIBO - Het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft samen met de Stichting Lobi Health Center een voorlichtingssessie georganiseerd voor schoolgaande tienermoeders. Het doel is om deze tienermoeders te verrijken met kennis, bewustwording te creëren en te motiveren de school met succes af te ronden.

De voorlichtingssessie was vrijdag en opgebouwd uit de thema's soa/hiv, anticonceptie en weerbaarheid tegen huiselijk geweld. Nensy Bandhoe, directeur Stichting Lobi Health Center, is trots is op het ministerie voor de nodige aandacht die geschonken wordt aan deze groep. Zij heeft te kennen gegeven dat de situatie nu moeilijker is voor deze kwetsbare moeders en juicht toe dat ze een bewuste keus gemaakt hebben voor ontwikkeling en bewustwording door de voorlichtingssessie bij te wonen.

Bandhoe heeft duidelijk gemaakt dat de organistie ingenomen is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van deze moeders en kijkt uit naar een goede samenwerking met het ministerie. Het opvangen van de schoolgaande tienermoeders is een beleidsmaatregel van het directoraat Jeugdzaken geeft directeur, Genti Mangroe, aan. Het directoraat tracht middels verschillende begeleidingssessies deze doelgroep terug te krijgen in het onderwijsproces om de opleiding af te ronden of tools aan te reiken om zich te plaatsen op de arbeidsmarkt.

Zij heeft een beroep gedaan op tienermoeders om zich te registreren bij het onderdirectoraat NJA voor de nodige begeleiding en kijkt ook uit naar een goede samenwerking met Stichting Lobi Health Center voor wat betreft de seksuele- en reproductieve gezondheid van jongeren in Suriname, meldt het ministerie in een persbericht.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina