Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintoncoach Gilmar Jones legt pijnpunten bloot

Badmintoncoach Gilmar Jones legt pijnpunten bloot

30/11/2021 16:04 - Marinio Balsemhof

Imani Mangroe (tweede vanuit link), Jaïr Naipal (r) en coach Gilmar Jones (liggend) werden door de pupillen van een Colombiaanse badmintonschool gevraagd om een foto te maken.

Imani Mangroe (tweede vanuit link), Jaïr Naipal (r) en coach Gilmar Jones (liggend) werden door de pupillen van een Colombiaanse badmintonschool gevraagd om een foto te maken. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - "Beide spelers hadden gebrek aan wedstrijdritme, maar daarnaast heeft vooral ervaring een zeer belangrijke rol gespeeld." Tot deze conclusie komt bondscoach Gilmar Jones nadat de badmintonspelerrs Imani Mangroe en Jaïr Naipal al in de eerste ronde werden uitgeschakeld tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren (U23) in Cali, Colombia.

Jones, die samen met Naipal dinsdag weer in Suriname moet zijn - Mangroe is teruggekeerd naar Nederland, waar ze studeert - wijst erop dat beide badmintonners vanwege de gevolgen van Covid-19 na bijkans anderhalf jaar weer wedstrijden speelden. Hij had daarom - mede vanwege het sterk bezette deelnemersveld - verwacht dat zijn spelers het moeilijk zouden krijgen. Op 26 november ging Mangroe met 4-21, 15-21 ten onder tegen de Braziliaanse Jaqueline Maria Lopes Lima, terwijl Naipal zijn meerdere moest erkennen in Diego Alonso Mini Cuadros van Peru: 15-21, 9-21.

Jones geeft toe dat hij een betere prestatie had verwacht in het dubbelspel. Mangroe en Naipal moesten zich tegen de Arubanen Leyenne Suheyli Schairer en Mackie Dong Lu met 18-21, 17-21 gewonnen geven in de zestiende finales. "Ik was teleurgesteld na het verlies in de mix", bekent de bondscoach. "Er zat een plek in de kwartfinale in." Jones is van mening dat het Surinaamse koppel goed tegenstand heeft geboden. "Maar in beide sets schoten we te kort in het eindspel, waardoor wij de sets niet in ons voordeel hebben kunnen beslechten."

De bondscoach heeft het optreden in Cali al met het duo geëvalueerd. Naipal en Mangroe zijn het ermee eens dat zij meer slaguren moeten maken en de explosiviteit op het veld moeten verbeteren. Jones denkt dat het minimaal drie jaar zal duren om de aansluiting met de Pan-Am-top te maken. "Dit betekent dat er meer financiën ter beschikking zullen moeten zijn om niet alleen de trainingsuren, maar ook deelname aan internationale toernooien te dekken. De internationale meetmomenten zijn om te weten waar we staan en waaraan er nog moet worden gesleuteld."

Bij aankomst in Suriname zal er zo gauw mogelijk met de Surinaamse Badmintonbond worden geëvalueerd. "Dat moet eerst gebeuren. Daarna moeten wij meteen weer aan de slag. Ik hoop van harte dat de Covid-19-situatie in het land niet verergert en wij niet weer een periode van inactiviteit krijgen. Wij hopen op verbetering van de situatie zodat we het komend jaar weer vol aan de bak kunnen qua training en wedstrijden", aldus de coach.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina