Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • John Codrington: ‘Niet in paniek raken’

John Codrington: ‘Niet in paniek raken’

30/11/2021 00:00 - Arjen Stikvoort

John Codrington, hoofd klinisch chemie laboratorium Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

John Codrington, hoofd klinisch chemie laboratorium Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “We moeten niet in paniek raken. We zien al maanden een dalende trend.” Dat is de boodschap van John Codrington, hoofd van het klinisch chemie laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het ziet er volgens hem nog niet naar uit dat de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant ‘Omicron’ in Suriname is.

Over de nieuwe variant is nog weinig bekend. "We kijken daarom met zijn allen uit naar wat er over deze nieuwe variant wordt gesteld. Het is iets nieuw, waar we nog geen ervaring mee hebben." Hoewel de eerste besmettingsgevallen het Europese continent hebben bereikt, "zal die niet zo snel naar Suriname komen" verwacht Codrington. "Maar dat kan veranderen."

Als deze minder gevaarlijk is dan de al bestaande coronavarianten is er volgens de specialist niet zo veel aan de hand. "Maar als die verwoestender zou zijn, moeten wij ervoor zorgen dat we 'Omicron' zo lang mogelijk buiten de deur houden. De overheid moet dan kijken naar de risico's en maatregelen die zij zal moeten treffen", onderstreept hij.

Omdat het een betrekkelijk nieuwe variant is, is het zeer lastig deze in bepaalde (snel)testen op te sporen. "Het is in deze snelle onderzoeksfase voornamelijk belangrijk om te kijken naar hoe besmette mensen kunnen genezen van de nieuwe variant. Voelen de mensen zich wel of niet ziek, hoesten zij? et cetera." Codrington benadrukt dat de Mohanamaatregelen in acht moeten worden genomen. "Het lijkt erop dat deze 'fada' een hele lange staart heeft."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina