Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am Juniors: Jalen Lisse laatste in heat

Pan-Am Juniors: Jalen Lisse laatste in heat

30/11/2021 21:09 - Marinio Balsemhof

Jalen Lisse noemt zijn 100 meter sprint tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren een leerrijke ervaring.

Jalen Lisse noemt zijn 100 meter sprint tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren een leerrijke ervaring. Foto: Marinio Balsemhof  

CALI - "Als je te laat start hebben die anderen al een voorsprong. Het gaat om fracties van seconden", reageert atletiekcoach Marlon Veira op de race van Jalen Lisse dinsdag tijdens de eerste Pan-Amerikaanse Spelen in Cali, Colombia. Volgens Veira kwam zijn pupil een beetje laat uit zijn blokken, wat te maken heeft met de concentratie. De Surinaamse sprinter werd uiteindelijk laatste in zijn heat in 10,77 seconden.

Vooraf was al duidelijk dat het geen makkelijke opgave voor Lisse zou worden om de finale te halen. Hij had namelijk de langzaamste inschrijftijd (10,75 seconden). Van de twee heats plaatste de top drie zich automatisch voor de finale. De andere twee plekken gingen naar de twee snelsten onder de rest. De Surinamer werd in het deelnemersveld van veertien man dertiende. Alleen Tomas Mondino van Argentinië liep trager: 10,92.

Ondanks dat Lisse zijn doel - het verbeteren van zijn personal best niet heeft gehaald - was hij na zijn race niet helemaal ontevreden. Dat hij zijn tijd niet heeft verscherpt, schreef hij toe aan zijn langzame start. Volgens hem zijn er tijdens de wedstrijd ook enkele zaken gebeurd. Echter, toen hem om nadere uitleg werd gevraagd, zei hij er niet verder op in te willen gaan.

Voor Lisse was de race in Estadio Pascual Guerrero "erg leerrijk". "Het deelnemersveld was erg sterk en ik heb voor het eerst voor zoveel mensen gesprint. Het was erg luid en daarom was het mooi hoe het op aangeven van de MC stil werd." Veira zegt dat zijn pupil "alles" heeft gegeven en dat het een goed leerproces voor Lisse is geweest. "We moeten door blijven werken, kijken wat en waar de fouten zijn en blijven corrigeren."

Het niveau onder de U23-atleten is volgens de coach hoog. Hij verwijst daarbij naar de winnaar van heat 2, de Braziliaan Erik Felipe Barbosa Cardoso die 10,33 liep. "Dat zijn de tijden die werden gelopen tijdens de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen voor senioren. De winnaar liep daar 10,40. Dat wil zeggen dat het niveau op dit toernooi hoger is", aldus de coach.

De Argentijn Franco Florio ging in heat 1 als eerste over de streep in 10,38 seconden. De tweede plek was voor de Braziliaan Lucas Da Silva in 10,40 en de derde plaats voor Carlos Florez van Colombia (10,66). Met zijn vierde plek wist ook de Paraguayaan Cesar Escobar (10,67) de finale te halen. De andere sprinters in de heat waren Noelex Holder van Guyana (10,68), Gerardo Ponce van Mexico (10,77) en Lisse (10,77).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina