Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duorijder overleden na frontale botsing

Duorijder overleden na frontale botsing

01/12/2021 16:08 - Van onze redactie

Duorijder overleden na frontale botsing

 

PARAMARIBO - Silvia Thomas, die duorijder was op een bromfiets die werd bestuurd door haar vriend, is woensdagochtend iets vóór acht uur overleden na een frontale aanrijding met een auto aan de Nieuw Zorgweg. Haar vriend werd zwaargewond afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo

Bij aankomst van de politie van Latour was Thomas al overleden. Volgens verklaring van de 42-jarige autobestuurder M.T. kwam hij vanuit de Hiraweg en reed hij naar de Indira Gandhiweg toen de bromfietsbestuurder, die in tegenovergestelde richting reed, plotseling op zijn rijhelft kwam.

M.T. zegt nog te hebben getoeterd, maar dat de bromfietser daar geen acht op sloeg, omdat hij - volgens de autobestuurder - naar achteren keek en druk in gesprek was met zijn duorijder. Om een botsing te voorkomen week de autobestuurder uit naar rechts, maar juist op dat moment koos ook de bromfietser ervoor terug te gaan naar zijn rijhelft. De frontale botsing was daardoor onvermijdelijk.

Het rijbewijs van M.T. is ingevorderd en de man zal worden voorgeleid bij de hulpofficier van justitie. Beide voertuigen zijn voor herkeuring in beslag genomen. De bromfiets is aanzienlijk beschadigd. Op het ontzielde lichaam van Thomas zal obductie worden verricht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina