Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Krasje' wordt Radisson Hotel Paramaribo

'Krasje' wordt Radisson Hotel Paramaribo

01/12/2021 14:47 - Van onze redactie

'Krasje' zal voortaan Radisson Hotel Paramaribo heten. Bij de uitgebreide renovatie wordt ook het aantal kamers verruimd en wordt het een viersterrenhotel.

'Krasje' zal voortaan Radisson Hotel Paramaribo heten. Bij de uitgebreide renovatie wordt ook het aantal kamers verruimd en wordt het een viersterrenhotel. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De gevestigde naam Hotel Krasnapolsky, in de volksmond 'Krasje', verdwijnt. Het hotel heet voortaan Radisson Hotel Paramaribo, nadat Kersten Group of Companies een licentieovereenkomst heeft getekend met de Radisson Hotel Group.

Door het sluiten van de licentieovereenkomst mag Kersten het merk 'Radisson' gebruiken in ruil voor een vergoeding. Kersten verzekert dat ze voor 100 procent eigenaar én verantwoordelijk blijft voor de dagelijkse leiding van het hotel, dat "een full service viersterren hotel" wordt. Het zal dus worden geüpgraded en een grondige renovatie ondergaan.

De capaciteit van het hotel zal worden vergroot van 84 naar 126 kamers, inclusief zeven suites. In september is er een aanvang gemaakt met de renovatie. De opening van het hotel is gepland voor het tweede kwartaal van 2023. Het investeringsplan is gebaseerd op een begroting van acht miljoen US dollar.

Volgens Kersten is de investering in een vernieuwd en modern hotel met een ruimer aanbod illustratief voor duurzame en innovatieve groei en wordt onderstreept dat ze gelooft in continue verbetering. "Met de introductie van Radisson Hotel Paramaribo levert Kersten wederom een bijdrage aan de Surinaamse economie in het algemeen en de ontwikkeling van het toerisme in het bijzonder."

Hotel Krasnapolsky, dochteronderneming van de Kersten Group of Companies, werd in 1973 opgericht. Aangegeven wordt dat het moet meegaan met de tijd en moest worden gemoderniseerd naar de hedendaagse behoeften en internationale normen en standaarden. Op basis daarvan werd besloten een herstructureringsprogramma uit te voeren, waarbij aansluiten bij een gezaghebbend internationaal hotelmerk cruciaal was.

Radisson Hotel Group is één van 's werelds grootste hotelketens met acht onderscheidende hotelmerken en meer dan vijftienhonderd hotels in exploitatie en in ontwikkeling in 120 landen over de gehele wereld. Door de licentieovereenkomst krijgt Kersten onder meer toegang tot haar marketing- en andere hotelprogramma's en kunnen klanten wereldwijd via het reserveringssysteem kamers boeken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina