Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afwezigheid buitenlandse spelers struikelblok voor deelname Notch

Afwezigheid buitenlandse spelers struikelblok voor deelname Notch

02/12/2021 20:32 - Stan Herewood

Afwezigheid buitenlandse spelers struikelblok voor deelname Notch

Foto: Pixabay  

PARAMARIBO - De eerstedivisieclub Notch doet volgens Humphrey Dundas, secretaris en mede-eigenaar, om verschillende redenen niet mee aan de warming-up van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Twee daarvan zijn de lage vaccinatiegraad binnen het team en het feit dat een aantal spelers met een vreemde nationaliteit in het buitenland vertoeven. "Wij staan volledig achter de gedachte om het warming-up toernooi te spelen met gevaccineerde spelers", benadrukt Dundas tegenover de Ware Tijd.

De buitenlandse spelers zijn gevaccineerd en gereed om naar Suriname af te reizen. "Maar we kunnen ze niet laten komen om een warming-up te spelen, want de kosten liggen aan de hoge kant", verduidelijkt Dundas. Het gaat om zo'n acht spelers die moeten komen uit Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago en Brazilië. "Hun salaris bedraagt een aantal duizenden US dollars en dan weten we niet waar we aan toe zijn."

Van de ongeveer twintig lokale spelers is slechts 10 procent gevaccineerd. Dundas benadrukt dat testen vóór aanvang van de wedstrijd idealer zou zijn. "Wie dan positief is, doet niet mee." Op de vraag wanneer Notch zo ver is om te spelen, antwoordt Dundas: "Nou, wanneer alle zaken rond de officiële competitie rond zijn, dan halen we die jongens uit het buitenland." De voorwaarden waaronder de competitie wordt gespeeld, moeten vooraf bekend zijn, stelt hij verder. "Men moet niet alleen de focus op ons handelen leggen, maar van bondszijde hebben zij zich ook te houden aan voorwaarden."

Ook is Dundas van mening dat de voetbalbond de clubs zowel financieel als materieel moet ondersteunen. "We hebben tweeënhalf jaar zitten ploeteren, dus moeten ze ons goed tegemoetkomen, zodat we met een zekere genoegdoening de competitie starten. De meeste verenigingen hebben een noodlijdend bestaan. Kom ons financieel en materieel tegemoet zodat wij een lekkere competitie kunnen draaien."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina